Amsterdam Rocks! Festival krijgt primeur

‘WE HALEN DE ROCKMUZIEK WEER NAAR AMSTERDAM

Rockfestivals en Amsterdam. Het is niet iets wat zo evident is. Rockfestivals worden meestal georganiseerd in de provincie. Met Amsterdam Rocks! Festival is er echter een volledig nieuw festival uit de grond gestampt. Morgen is het zover en gaan de versterkers in de Q-Factory fiks open.

Door: Jean-Paul Heck

Het programma mag er zijn. Naast legendarische namen zoals Wild Romance, Focus en Jan Akkerman, is er ook genoeg ruimte gecreëerd voor jong talent. The Captain, Queen’s Pleasure en Join The Wolf Pack staan op één van de twee podia. Daarnaast is ook gitarist Marcel Singor met zijn band present. Singor wordt in Nederland gezien als één van de beste en meest veelzijdige gitaristen die onder meer bij Kayak speelde maar ook bij legio andere grote namen. Akkerman komt met zijn band My Brainbox en dus zal de focus liggen op materiaal van die groep waarmee hij eind jaren ’60 doorbrak. Saillant detail is dat later op de avond zijn oude groep Focus ook aan de bak mag.

Hij en Tijs van Leer bepaalden begin jaren ’70 de progressieve rock van Europa en Amerika. Maar nadat Akkerman Focus verliet, bleef Van Leer doorgaan. Hij stopte een poosje met de groep maar de laatste 20 jaar toert Focus weer over de wereld. Dat geldt overigens ook voor Akkerman die vriend en vijand maar blijft verbazen.

Programmeur Koen Herfst is erg content met de programmering. “Het is de eerste keer dat we Amsterdam Rocks! organiseren en voor ons was het een uitdaging om een heel gevarieerd programma weg te zetten. Er staat veel Nederlandse muziekgeschiedenis op het podium maar daarnaast ook de toekomst. Dat vinden we heel mooi. Zeker omdat het in Amsterdam, toch de muziekstad van Nederland, wordt gehouden.” De Q-Factory ontving vorige week zaterdag nog Kane voor hun try-out concert. Jan t’ Hoen, eigenaar van de venue, is erg blij met dit festival. Hij zegt: “Met Amsterdam Rocks! halen we rockmuziek weer naar de hoofdstad!” Het festival start morgen om 14.00 uur met Wild Romance. Het is de voormalige band van Herman Brood. T’ Hoen is zelf oprichter en drummer van deze klasseband. Na Wild Romance speelt de groep The Captain. Focus is na Wild Romance de tweede grote naam op het hoofdpodium. Na Marcel Singor, Queen’s Pleasure en Join The Wolf Pack sluit Jan Akkerman en zijn band deze eerste editie af.

Meer informatie en tickets voor Amsterdam Rocks! Festival vindt u op: www.q-factory-amsterdam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *