Zandloper van Typhoon | Hitjescollege

In deze ‘muziekles’ van Hitjescollege duiken we in Zandloper van Typhoon. Waar gaat dit nummer eigenlijk over? Lees verder! 👉

Weinig artiesten kunnen zeggen dat ze voor de koninklijke familie hebben opgetreden. Typhoon kan dat in ieder geval wél. Tijdens Koningsdag in 2016 in Zwolle heeft hij o.a. dit nummer gezongen voor Willem-Alexander en zijn familie. De Zwolse rapper Typhoon zag het levenslicht in 1984 als Glenn de Randamie. Via de Fakkeltijd-groep met o.a. Opgezwolle en label Top Notch is zijn succes landelijk groot geworden met het album ‘Lobi Da Basi’, Surinaams voor ‘liefde is de baas’. Zandloper is daar een van. Vorig jaar nog bij de beste helft van de Top2000 is de Nederlandse hiphopartiest een om rekening mee te houden.

Zandloper gaat over het loskomen van het verleden, eigenlijk gaat het om het sterven en het opnieuw tot leven komen. We leven veel vaker dan één keer in één mensenleven. Elke keer begint er weer iets nieuws en wordt er iets afgesloten. Elke keer draaien we weer een zandloper om, die symbool staat voor dat nieuwe leventje in het leven, maar daarbij moet wel onthouden worden dat het leven een feest is. Dat moet de boodschap zijn.

Typhoon woonde anti-kraak toen hij het nummer schreef. De ijzige wind hoorde en zag hij naar binnen komen. Hij schreef aan een stuk de tekst op zijn bank. Wat volgde was een ijzige realisatie. Hij zou een nieuwe fase in gaan, precies waar zijn pen net over schreef. “Verheerlijk niet meer waar ik eerder voor stond, zandlopertjes keer ik weer om, zo is mijn wereld cirkel rond…”

Lees meer van @hitjescollege

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws