Whole Lotta Rosie van AC/DC | Hitjescollege

In deze ‘muziekles’ van Hitjescollege duiken we in Whole Lotta Rosie van AC/DC. Waar gaat dit nummer eigenlijk over? Lees verder!

Wanna tell you a story, about a woman I know. Whole Lotta Rosie, niet bepaald een doorsnee liefdesverhaal. Het nummer is geschreven ter ere van een Tasmaanse dame met hevige obesitas waar Bon Scott, de eerste zanger van AC/DC, een one night stand mee heeft gehad in het Freeway Gardens Motel in noord Melbourne. Niet alleen worden in het nummer in geuren en kleuren alle lichaamsmaten van Rosie beschreven, ook noemt Bon Scott het een van zijn beste ‘wipjes’ die hij ooit heeft gehad: “Never had a woman like you.”

De eerste vers van het nummer beschrijft dat Rosie ‘nineteen stone’ weegt, wat neerkomt op 120 kilogram. In diverse live versies komt Rosie er slechter vanaf, zo zijn er ook versies waarin bezongen wordt dat Rosie maar liefst 138 kilogram weegt.

Dat we de oorsprong achter Whole Lotta Rosie kennen komt door gitarist van AC/DC Angus Young. Hij vertelde dat Bon na een optreden even uit zou gaan, niks bijzonders gewoon even een paar clubs in en uit. Bon was de straat nog niet uit of iemand riep al ‘Hey Scott’. Hij draaide zich om en zag een voluptueuze vrouw staan samen met een vriendin, de naam van deze dame? Juist! Rosie. Met dit nieuwe gezelschap aan zijn zijde begon Bon met drinken.

Na wat alcoholische versnaperingen deelde Rosie Bon mede dat zij de afgelopen maand al met 28 beroemdheden seks had gehad. Bon was ietwat verbaasd en blijkbaar bereid om zich bij deze rij beroemdheden te scharen. Zo vertelde Bon dat hij wakker werd, vastgebonden aan de muur, en dat Rosie haar vriendin toefluisterde “dat is 29”. Er zijn maar weinig mensen die een nummer schrijven over een escapade met een iets te stevige vrouw maar volgens Bon Scott was zijn nacht zo goed dat het moest. Pure rock en roll!

Lees meer van @hitjescollege

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws