Waylon over zijn nieuwe studioalbum: HUMAN

Waylon was van jongs af aan geïnspireerd door countrymuziek en drumde ooit mee met de band West Virigian Railroad. Maar het was een andere muzikant waar hij zich vanaf zijn prille jeugd aan spiegelde. “Mijn vader was fan van Waylon Jennings. Die deed ik als kind al na, met een plastic gitaartje in mijn handen en Waylons logo op mijn petje. Datzelfde logo staat nu op mijn linkerpols getatoeëerd.” Tot op de dag van vandaag heeft Jennings een grote rol in Waylons leven gespeeld. “Niet alleen qua muziekkeuzes, maar vooral ook wat betreft de manier waarop ik in het leven sta. Hij was een rebel die alles op zijn eigen manier wilde doen. Dat heeft mij enorm geïnspireerd.” De artiestennaam Waylon is dan ook geïnspireerd op countryster Waylon Jennings.

HUMAN is alweer het zesde studioalbum van Waylon. Het album is opgenomen in Nashville, waar Waylon nauw samenwerkte met Shannon Forrest. Forrest is sinds 2015 drummer van Toto en werkte onder andere met Eagles.

Waylon is nog tot en met eind maart 2020 door heel Nederland te zien met zijn theatertour My Heroes Have Always Been Cowboys. Hierin wordt hij begeleid door een geweldige zevenkoppige band. Daarnaast vertelt hij over zijn jeugd, het jaar bij Waylon Jennings, de rouw na zijn dood en blikt hij terug op zijn nieuwe start bij Holland’s Got Talent, zijn muzikale roots en de uiteindelijke rust van het nieuwe vaderschap.

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws