Vijf creatieve muziekinstrumenten | Youtube

Er zijn heel veel creatieve mensen op de wereldbol en veel daarvan zijn dan ook nog eens zeer muzikaal. Nu heeft het Soundz team eens rond gestruind op youtube en heeft deze 5 creatievelingen voor jullie gevonden, die innovatieve muziek equipment gebruiken! Echt heel bijzonder!

1. Wintergatan – Marble Machine

Wintergatan is een Zweedse folktronica band uit Göteborg. Martin Molin en Marcus Sjöberg maakten eerder deel uit van het collectief Detektivbyrån. Hun debuutalbum Wintergatan verscheen in 2013.[3]

De band maakt gebruik van verschillende, door Martin Molin ontworpen en gebouwde muziekinstrumenten, zoals het knikkerorgel (marble machine), de music box, en de modulin.0

2. Andrew Huang – Weird Gear: The Pipe

Heel bijzonder apparaatje, waar je je bij af vraagt hoe je dit moet gebruiken in je muziek. Andrew laat het einde zien hoe je er een track mee maakt. Dat klinkt dan wel weer lekker.

3. De koelste instrumenten die er te vinden zijn

Op National Geographic youtube kanaal vind je dit project waar instrumentenmakers van ijs mooie instrumenten maken en een concert spelen. So cool!

4. Andrew Huang – Supergave Japanse Harp

Daar is Andrew weer, hij laat nu een supergave Japanse Harp zien. Hoe hij werkt en hoe mooi hij klinkt. Daar

5. Orkestra Obolete op jaren ’30 instrumenten

Deze is gewoon te mooi om niet te laten zien. Zij spelen gewoon op hele oude equipment en krijgen daar een heel dik geluid uit! Chapeau!

 

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws