Veronica dj’s aan het woord: Q&A over hun top 1000 Allertijden

Van 19 t/m 26 november konden luisteraars van Veronica weer genieten van de Top 1000 Allertijden. Wij vroegen verschillende dj’s van de radiozender naar hún lijst en wat deze lijst zo bijzonder maakt. De collega’s van onze Soundz-columnist Rob Stenders komen voorbij in dit item. Nadat de luisteraar de lijst heeft bepaald is het nu tijd voor de dj’s zelf.

Marisa Heutink

Muzikale voorkeur:

Westcoast, 70s rock, 80s New Romantics, jazz rap

Wat maakt de Top 1000 van Veronica zo bijzonder?

Radio Veronica begon in de 60s al met een lange hitlijst. Ze hebben het toch een beetje uitgevonden.

Hoe weet de lijst zich te onderscheiden van de andere jaarlijsten?

Er is natuurlijk enorm veel overlap met andere lijsten. Maar die eigenwijze ondertoon die Radio Veronica altijd gehad heeft, die zien we ook in het stemgedrag van onze luisteraars. Black van Pearl Jam stond dit jaar op nummer 1. Weer eens wat anders dan Queen of Guns ‘n Roses.

Zie je ontwikkeling wat betreft muziekstijlen en periodes in jullie Top 1000?

Dit jaar zag ik een duidelijke stijging van nieuwe klassiekers, zoals Impossible – Nothing But Thieves, Time To Give – White Lies en Thinking of a Place en Under The Pressure – The War On Drugs.

Kun je jouw top 5 noemen met een korte onderbouwing van 50 woorden?

Mijn Top 5 is sowieso in willekeurige volgorde, want ze zijn me allemaal even lief.

1. Reminiscing – Little River Band. Heerlijk romantisch en nostalgisch doch tijdloos.

2. Rikki Don’t Lose That Number – Steely Dan. Hier had net zo goed Gaucho, FM of Don’t Take Me Alive van Steely kunnen staan.

3. Takin’ It To The Streets – The Doobie Brothers. Ik word simpelweg gelukkig van dit lied. Elke keer weer.

 4. Carry On – Crosby, Stills Nash & Young. De beste opener op een LP ooit! Ik ben een sucker voor die meerstemmigheid.

5. The Sensual World – Kate Bush. Dit is een spannend sprookje waarin je wordt meegezogen en nooit helemaal meer uit komt. Betoverend.

Welke nummer hoort er wel in en stond er nu niet in?

Reminiscing – Little River Band. Is toch raar! 😉

En welk nummer mag er vliegensvlug uit volgend jaar?

Zo’n cover van The Sound Of Silence door Disturbed vind ik potsierlijk. Hoe Paul Simon deze versie zijn goedkeuring heeft kunnen geven, is een raadsel voor mijn muziekhart. Maar als ik dan zie hoeveel deze versie betekent voor veel mensen, wie ben ik dan om dit nummer weg te wuiven op een belerend DJ-toontje?

Wat is jouw favoriete song en album van 2021?

Beslist I Don’t Live Here Anymore, zowel de song als het album van The War On Drugs. Dit album verklankt perfect dat schijnbare tegenstellingen als licht-donker, liefde-pijn, thuis-weg elkaar versterken en mooier maken.

Caroline Brouwer

Muzikale voorkeur:

Die is vrij eclectisch, van AC/DC tot Bruno Mars en van The Black Crowes tot White Lies, met een kleine zijstap naar De Sjonnies.

Wat maakt de Top 1000 van Veronica zo bijzonder?

De smaak van onze luisteraars is om door een ringetje te halen, dat bijvoorbeeld Impossible van Nothing But Thieves dit jaar op nummer 31 terechtkomt is een cadeau! Voor mij zeker want bij mij stond ‘ie in m’n persoonlijke Top 3.

Hoe weet de lijst zich te onderscheiden van de andere jaarlijsten:

Iedere lijst staat of valt bij de mensen die erop stemmen en wij hebben duidelijk veel muziekliefde van onze luisteraars gekregen dit jaar.

Zie je ontwikkeling wat betreft muziekstijlen en periodes in jullie Top 1000?

Zeker! Ik vind het ook wel logisch eigenlijk. Veronica gaat van de volle breedte en diepte van zes decennia popmuziek tot het delen van de nieuwste ontdekkingen. Als je dat niet terugziet in de Top 1000 Allertijden dan hebben we links en rechts toch echt de verkeerde tracks gedraaid haha.

Kun je jouw top 5 noemen met een korte onderbouwing van 50 woorden?

Ik heb vooral m’n Top 3 expliciet uitgezocht want die kregen dit jaar extra punten. Op 1 had ik Sara Smile van Hall & Oates omdat die tot mijn verbijstering uit alle lijsten leek te verdwijnen en dat mag gewoon niet. Op 2 stond Sign o’ the Times van Prince omdat dit in mijn ogen een van z’n meest baanbrekende tracks is, zowel in sound als in lyrics. Op 3 had ik Impossible van Nothing But Thieves in de Live at Abbey Road Orchestral Version want dat nummer was al goed maar in deze uitvoering… wow.

Welke nummer hoort er wel in en stond er nu niet in?

Er stonden ongeveer 10.000 nummers niet in die er van mij zo in gemogen hadden. Bij elk lijstje dat ik bekijk, zie ik weer platen waarvan ik absoluut vind dat ze erin moeten en dan heb ik er zelf niet op gestemd. Vraag mij morgen opnieuw te stemmen en je krijgt een andere lijst dan vandaag. Is toch ook geen doen eigenlijk.

En welk nummer mag er vliegensvlug uit volgend jaar?

Ik ben geen fan van Coldplay.

Wat is jouw favoriete song en album van 2021?

Ik kan er niet een uitpikken maar bands die mij dit jaar weer blij verrast hebben, zijn The Allergies, Brian Dunne, Silk Sonic, KALEO en Curtis Harding.

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws