Soundz Magazine Michael Jackson

Verkoop muziek Michael Jackson stijgt aanzienlijk na uitzending documentaire

Afgelopen vrijdag werd de spraakmakende documentaire ‘Leaving Neverland’ uitgezonden op NPO 3 en dat bracht een hoop geschokte reacties teweeg. Leo Blokhuis verkondigde ook zijn visie over deze beschuldigingen jegens de King of Pop en peinst over de vraag of je liedjes los kunt zien van zijn verknipte maker. Menig radiostation over de hele wereld zijn hier echter niet toe in staat en weigeren ooit nog een liedje van de King of Pop te draaien.

Daarentegen is de verkoop van zijn muziek na de documentaire aanzienlijk gestegen. Afgelopen week werden maar liefst 6.000 albums van Michael Jackson verkocht online en werden zijn nummers 13.000 keer gedownload. Dit meldde USA Today dinsdag op basis van cijfers van Nielsen.

Ook op streamingsdiensten als Spotify en Apple Music was er een stijging te zien in het aantal nummers van Jackson dat werd gestreamd. In totaal was er een stijging van 300.000 in vergelijking met de week ervoor. Video’s van Michael Jackson werden 1.2 miljoen keer vaker bekeken. Een opmerkelijke stijging.

Bron: USA Today | Beeld: iStock

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws