Vandenberg 2020

Vandenberg komt terug met een nieuw album & nieuwe leden!

Herenigd… of?

Vandenberg is terug! Na een drie decennia durende winterslaap komt de band terug met een nieuw album en nieuwe leden.

Nieuwe samenstelling

Ad Vandenberg blaast zijn hardrockformatie Vandenberg een geheel nieuw leven in. Niemand minder dan Ronnie Romero wordt de nieuwe zanger, Koen Herfst speelt de drums en Randy van der Elsen de basgitaar. Daarnaast hebben Rudy Sarzo (bekend van Whitesnake) en Brian Tichy ook meegewerkt aan het nieuwe album.

Nieuwe wegen

Momenteel is Adrian samen met producer Bob Marlette (o.a. bekend van samenwerkingen met Alice Cooper & Black Sabbath) bezig aan de laatste verbeterpunten voor het album wat later dit jaar verschijnt.

Kun je niet wachten op het nieuwe album? Het eerste voorproefje staat vanaf vandaag online:

Burning Heart 2020 | https://youtu.be/k1zvwRMPvd0

Het album

“Eerst het album”, zegt Adrian Vandenberg, “en dan spelen, spelen, spelen. Ik hou mijn agenda de rest van het jaar vrij zodat ik met deze jongens de internationale podia onveilig kan maken.”

Over het hoe en waarom van een nieuwe Vandenberg zegt ‘Adje’:

“Het was eigenlijk een logische beslissing om voor deze bandnaam te kiezen. Rockfans weten direct wat de essentie zal zijn. Ik had altijd al het gevoel dat ik nog niet klaar was met Vandenberg en het speelde al langer in mijn achterhoofd. Destijds had ik niet de ervaring en rijpheid die ik nu wel heb. Echter, ik wist dat ik het alleen zou moeten doen als de omstandigheden kloppen en ik ook de juiste mensen bij elkaar zou hebben; een gretige, stoere line-up van wereldklasse. Die heb ik nu, dus BAM: Here I go again!”

Zanger Ronnie Romero vult aan:

“Voor mij is het een droom die uitkomt. Ik volg en bewonder Adrian al jaren, hij was altijd al een van mijn favoriete gitaristen. Nu zelf met hem te mogen werken is echt bijzonder. Het loopt ook allemaal heel soepel, de energie die vrij kwam was geweldig. Samen met producer Bob Marlette hadden we een geweldige tijd in de studio.”

Producer Bob Marlette is al even zo enthousiast:

“Het is erg prettig om met een professional als Adrian te kunnen werken. De man is dag en nacht in touw en de bron waaruit hij zijn riffs en melodieën put lijkt nooit op te drogen. In combinatie met een wereldzanger als Ronnie Romero hoopte ik dat we met elkaar echte magie zouden kunnen creëren en ik kan je vertellen… dat is gelukt.”

Hieruit kunnen we concluderen dat de mannen grote plannen hebben. Het is inmiddels 35 jaar geleden dat het laatste studio-album ‘Alibi’ uitkwam, maar volgens Ad Vandenberg klinkt Vandenberg in 2020 nog net zo vers, actueel en vooral ook HEAVY.

“Geen tijd te verliezen: Vandenberg is here to stay.”

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws