Toto komt in 2022 ook naar poppodium 013

Op dinsdag 12 juli 2022 komt Toto voor een show naar 013 Poppodium in Tilburg. De show is onderdeel van de Dogz Of Oz Tour. Het eerder aangekondigde concert, op 15 juli volgend jaar in Ziggo Dome, is inmiddels uitverkocht.

Er zijn maar weinig muzikanten die zo sterk hun stempel op de popmuziek hebben gedrukt als de leden van Toto. Naast hun eigen bekroonde oeuvre zijn de leden individueel te horen op meer dan vijfduizend albums van verschillende artiesten. Waaronder natuurlijk het best verkochte album aller tijden: Michael Jackson’s Thriller. Gezamenlijk heeft Toto meer dan twee miljard streams wereldwijd. Vorig jaar veranderde één van hun grootste hits Africa van een platina-single in een zesmaal-platina-single.

In 2018 vierde Toto hun 40-jarig jubileum met een gloednieuw Greatest Hits-album genaamd 40 Trips Around The Sun. De gelijknamige tournee was hun meest succesvolle wereldwijde tournee ooit. Soundz sprak toentertijd gitarist Steve Lukather hierover.  Tijdens die tournee speelde de band toen ook al een show in Ziggo Dome.

Over deze nieuwe tournee zegt de gitarist het volgende: “Als de muziek wordt uitgevoerd door geweldige muzikanten, eert het Toto. Vooruitblikkend, zullen we een bredere mix uit de Toto-catalogus selecteren.” Samen met zanger Joseph Williams hebben ze voor de optredens een mooie groep muzikanten bij elkaar gebracht. De show zal niet alleen oud werk van Toto bevatten, maar ook nieuw Toto- en solowerk van de mannen. Lukather: “We streven er allebei naar om het verleden van Toto naar het heden en daarbuiten te brengen.”

De kaartverkoop voor dit concert start op zaterdag 3 juli om 10:00 uur.

Foto: EPA

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws