Them Caged Dogs

THEM CAGED DOGS (voorheen bekend als The Chronometer’s Orchestra) is temidden van de Covid-19 lockdown in 2020 ontstaan. Dit kwartet focust op (versterkte) elektronische en energieke muziek met een basis van jazz en rock. Het heeft een nieuwe blik op het concept van zijn voorganger en speelt zowel op grote podia als Jazz International Rotterdam, als in de kleinere underground scene. De muziek, die eerder kunst te noemen is dan avant-garde, reflecteert op sociale en politieke kritiek en zal Falkenbergs composities blijven vertolken. Het is punk, het is jazz, het is (art)rock, het is (art)pop; het is muziek om van te genieten! Muziek voor misfits en outsiders; voor buitenbeentjes. Ambivalent en bipolair, maar zich onderscheidend en helder.

Falkenberg is door de pers benoemd als ‘onconventioneel’, ‚bijzonder en boeiend’ en iemand die ‘die glansrijk slaagt in een grijs gebied waar veel van zijn voorgangers hopeloos verdwaalden’. Door de Grammy-award winnende dirigent Jules Buckley werd hij een ‘onmiskenbare expert’ met een ‘hoog niveau van vakmanschap’ genoemd.

De muziek van THEM CAGED DOGS past bij onze tijd, de wereld waarin we leven en vult een leegte in een megalomane maatschappij. Beluister het zelf en deel in de liefde, maar blijf kritisch op een samenleving waar de zwakste schakel ten onder gaat! THEM CAGED DOGS bite back!

In 2021 komt, met o.a. ondersteuning van Schakel025, hun nieuwe album uit.

Them Caged Dogs website

Ze zijn uiteraard ook te vinden op Instagram en Facebook.

THEM CAGED DOGS zijn

Zacharias Falkenberg, Pat Cleaver, Philipp Rüttgers, Yonga Sun

Meer Underground artiesten: