The Underground | Windup Space

Windup Space is een emo rock trio uit Oosterhout en staat bekend om hun melodische alternatieve gitaarrock en hun oprechte, emotioneel geladen songs. Strakke producties, sterke zanglijnen en bakken vol energie, maar de openhartigheid waarmee de band persoonlijke thema’s als eenzaamheid en mentale gezondheid behandelt is wat deze jongens pas echt bijzonder maakt. De band opende eerder voor het Britse Gender Roles, speelde op festivals als Misty Fields en Breda Barst, en schopte het in 2020 tot de selectie van de Popronde. Dit jaar komt Windup Space terug met een nieuwe EP, getiteld ‘Endless Sky’.

Met de vier nummers op ‘Endless Sky’ laat Windup Space in vergelijking tot hun album ‘Shelter’ (2019) een veel hoopvoller en positiever geluid horen, zonder dat het ten koste gaat van de melancholie. “Onze nummers gaan altijd over gebeurtenissen en gevoelens in onze eigen levens.” zegt zanger en gitarist Menno van Marle. “In de periode die voorafging aan ‘Shelter’ had ik veel moeite met mijn mentale gezondheid, wat resulteerde in een erg zwaar en donker album. Deze nieuwe EP ‘Endless Sky’ gaat daarentegen over herstel en de weg naar boven.” De titel “Endless Sky” komt uit de tekst van één van de nummers en staat symbool voor potentie en eindeloze mogelijkheden.

Een goed voorbeeld hiervan is het nummer ‘Born’. “Dit nummer schreef ik op mijn verjaardag in het begin van de eerste lockdown.” zegt Menno van Marle. “Het was een moment waarop ik me realiseerde dat ik in 26 jaar leven niet verder ben gekomen dan alleen zijn op mijn eigen verjaardag. Dit gevoel was de directe inspiratie voor ‘Born’, waarin we zeggen dat het prima is om op je eigen tempo door het leven te gaan.”

Om de nieuwe release kracht bij te zetten, komt Windup Space met ‘The Endless Sky Sessions’, live-opnames van de tracks opgenomen in Galloway Studios in Nijmegen. “Windup Space is in de eerste plaats een liveband”, aldus bassist Jesse Kwaks, “dus we vinden het belangrijk om toch de brug te slaan tussen de nieuwe songs en de live ervaring.” ‘The Endless Sky Sessions’ zijn te beluisteren op het YouTube-kanaal van de band.

‘Endless Sky’ van Windup Space is nu te beluisteren op alle streaming platforms en de nieuwe single ‘Born’ is de hele maand te horen op Soundz Radio.

Facebook: https://www.facebook.com/windupspaceband

Instagram: https://www.instagram.com/windupspaceband

Website: https://windupspaceband.com

Spotify: https://open.spotify.com/artist/4H2g3KaJp1Pxfy7wHmEtOb

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCO-ulTCUsqrjpSNPA4vkDYA

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws

Remember Phil & Gary

Volgende week is de 11e editie van ‘REMEMBER PHIL & GARY’ op 3 februari in Culemborg en 4 februari  2023 in Weert; twee evenementen die

Lees meer

Bunker | The Underground

BUNKER is een moderne rockband die draait om gepassioneerde en pure muziek maken! Met invloeden van verschillende 90’s en 00’s bands zoals Oasis, Nirvana en

Lees meer