The Underground | the Yummy Mouths

The Underground is het voorportaal voor de nieuwe muziek die normaal gesproken start in de underground scene om zich daarna naar boven te werken! Daarom gaan we als Soundz ook vaak naar allerlei Poppodia dit jaar om de nieuwe briljantjes uit de Underground te halen.

Deze keer waren we bij de T-Strijd in Gebouw-T. T-Strijd is een toffe muziekwedstrijd voor West-Brabant, Zeeland en Antwerpen. Wij waren daar vrijdag 18 februari en werden daar positief verrast door the Yummy Mouths.

En dat verdiend een mooie plek in onze Underground.

Ze maken sappige garagerock, een vleugje post-punk en een zoet popsausje. Sinds 2019 bereiden the Yummy Mouths een catchy mix met deze ingrediënten! In 2021 kwam het Kempische trio naar buiten met hun debuut EP “UGH!” op FONS Records en Gazer Tapes.

Lead single “White Noise” werd uitgeroepen tot Catch of the Day op Studio Brussel en ook de andere tracks konden rekenen op veel positieve commentaren en airplay op Willy.

Sindsdien zijn the Yummy Mouths niet meer van het podium weg te denken om hun energieke liveset voor te stellen!

UGH! (EP 2021)

Op 25 juni 2021 is hun debuut EP ‘UGH!’ uitgekomen. De EP bestaat uit vijf nummers opgenomen bij Thomas Valkiers in zijn Hightime Studio. ‘UGH!’ is fysiek uitgekomen op vinyl bij FONS Records en op cassette bij Gazer Tapes. De tracklist bestaat uit vijf gevarieerde nummers die zo goed mogelijk samenvatten wie ‘the Yummy Mouths’ zijn. De songs hebben een catchy basis, maar worden steeds ingekleed in een breed arsenaal aan underground genres: garagerock, post punk, indie pop… .

UGH! werd grotendeels live ingespeeld om de energie en springerige feel van onze liveshow te behouwen in de opnames. Ook qua sound zijn de nummers vrij ‘droog’ opgenomen om een zo eerlijk mogelijk geluid te creëren.

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws