The Underground | POM

The Underground is het voorportaal voor de nieuwe muziek die normaal gesproken start in de underground scene om zich daarna naar boven te werken! Deze keer hebben we voor POM gekozen.

POM is een Amsterdamse band bestaande uit Liza van As, Joy Kunst, Luc Siegers, Michael Joshua en Justin Dwarswaard. De band laat horen dat snoeiharde muziek ook vrolijk en cute kan zijn. Geïnspireerd door britpop en garagerock creëren zij hun eigen ‘FUZZPOP’. Verwacht een harde en energieke performance gepaard met een lief randje.

In 2019 heeft POM haar eerste single ‘Down The Rabbit Hole gereleased, inmiddels heeft de song al meer dan 1.000.00 streams. Naast ‘Down The Rabbit Hole’ heeft de band in samenwerking met Mattan Records in 2021 haar EP ‘Lately’ uitgebracht. Onderdeel van deze EP is het nummer Two, waarmee de carrière van POM in een stroomversnelling kwam toen het voor een grootschalige internationale campagne van Zalando werd gebruikt.

Hierna volgde de meest recente release Toni/Piglet, een dubbel single die in samenwerking met Mattan Records en Paradiso Vinyl Club zowel digitaal als fysiek op 7” vinyl is verschenen. Intussen werkt de band hard aan een nieuwe single en wordt er geschreven voor het debuutalbum dat begin 2023 zal verschijnen.

Ondanks dat de corona crisis het niet makkelijk maakte om een plek te claimen in het muzikale landschap van Nederland, gaat sinds 2020 erg hard met POM. De band heeft in de afgelopen tijd vaak mogen spelen bij Radio Veronica, 3voor12, Kink en 3fm en staat inmiddels ook op de playlist van Soundz Radio, 3fm en KINK met de huidige single Toni. Ook werden eerder uitgebrachte tracks regelmatig gedraaid op deze radiostations.

Al sinds het begin van de band verrast POM het publiek met een wervelende show vol energie. Wat begon in de regio Haarlem is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal tourende act. Zo zijn er al twee tour in Duitsland geweest en heeft de band meermaals in België mogen optreden, maar ook in Nederland doet POM het goed.

De band deed tweemaal met de Popronde en werd in die periode ook twee keer benoemd tot 3voor12 Talent, daarnaast was er eind 2021 een eerste clubtour langs onder andere Simplon, De Melkweg en Hedon samen met de Nijmeegse band Foxlane. Het absolute hoogtepunt kwam echter begin 2022 op het Noorderslag festival!

Nu ligt de focus vol op het komende festivalseizoen, het schrijven van de debuutplaat en clubtours in zowel Nederland als Duitsland. POM is de band die je dit jaar niet mag missen.

Tourdata:

17 maart – DOKA Amsterdam met Roloden

5 mei – Bevrijdingsfestival Wageningen en Haarlem

28 mei – Sniester, Den Haag

22 juli – Vakhof Festival – Nijmegen

Socials:

Facebook: https://www.facebook.com/POMopinternet

Instagram: https://www.instagram.com/pomopinternet/

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws

Remember Phil & Gary

Volgende week is de 11e editie van ‘REMEMBER PHIL & GARY’ op 3 februari in Culemborg en 4 februari  2023 in Weert; twee evenementen die

Lees meer

Bunker | The Underground

BUNKER is een moderne rockband die draait om gepassioneerde en pure muziek maken! Met invloeden van verschillende 90’s en 00’s bands zoals Oasis, Nirvana en

Lees meer