The Underground | Nona

Nona is een Nederlandse zangeres die in 2020 doorbreekt met haar single Forever Yours. Voor haar debuutalbum wordt ze genomineerd voor een Edison in de categorie Beste Nieuwkomer.

Alles heeft een begin, ook de tijdloze debuutsongs van zangeres Nona. Begin twintig, maar met de stem van een oude ziel, zitten haar liedjes vol rauw gevoel en bovenal hartverwarmend.

Alles heeft een begin en het begin van Nona’s muziek ligt in haar huis, een bastion van muziekliefde, brede muziekliefde, met een hart van rock. Home was eerst een klein dorpje in Nederland, toen een camping, en toen een stad waar haar ouders een platenzaak hadden. Thuis werd ze aangemoedigd om zelf muziek te spelen en probeerde ze de fluit, de piano en de gitaar. Maar Nona’s instrument was al bepaald; het was haar stem.

Toen Nona op de middelbare school zat, stierf haar vader plotseling. Wat volgde waren jaren van onrust en rebellie. Nona ging van school naar school en deed wat klusjes in kledingwinkels, restaurants en een coffeeshop. Ook reisde ze naar Curaçao om te werken in een vakantiepark en een whiskybar.

Terug in Nederland heeft Nona eindelijk haar school afgemaakt en haar diploma behaald. Ze ontmoette Steve, een oudere Engelse bluesgitarist met een voorliefde voor The Stones en Howlin’ Wolf. Ze begonnen samen te spelen in kroegen, bij jamsessies en in de straten van Eindhoven, Den Bosch en Londen.

Nona zingt al sinds kerstconcerten op school en ze wist dat dit was wat ze wilde doen. Ze begon met de liedjes van andere artiesten, van Otis Redding tot Etta James, en daarna begon ze vanuit haar kleine kamer in Eindhoven haar eigen teksten te schrijven. Dit doet ze al sinds ze zich kan herinneren, met een schijnbaar eindeloze stroom van volle notitieboekjes; “Ik ben altijd aan het schrijven, echt altijd…”

Uiteindelijk begon Nona met anderen te schrijven en kreeg ze de interesse van een groot platenlabel en een grote uitgeverij. Dit versnelde haar creativiteit en leidde uiteindelijk tot een opnamestudio in New York, waar ze werd voorgesteld aan een groot aantal Amerikaanse muzikanten. “Het werd steeds meer wat ik bedoelde”, merkt ze op. De rock waarmee ze thuis was opgegroeid, de blues die ze van Steve had geleerd, de hiphop waar ze van hield, al deze invloeden vloeiden samen. Wat dit heeft opgeleverd is een warm bad van een debuutalbum, van het gevoelige en zeer persoonlijke ‘Sleeptalking’ tot de swingende liefdesverklaring in ‘Givin’ It All’, van de groove die het filmische ‘Last To Know’ voortstuwt tot de oogverblindend, met soul verpakt gif van ‘Big Talk, Small Town’.

Nona is trots op haar zeskoppige band (live soms negenkoppig), met wie ze al meerdere mooie shows en festivals heeft gespeeld, waaronder Noorderslag, Down The Rabbit Hole en Parkpop. Als kind ging ze met haar familie en vrienden naar festivals. Ze was er gek op en dat is zeker niet veranderd.

Dus dat is wat Nona wil. Om haar muziek te brengen, live voor iedereen, overal. Vrijdag 4 februari 2022 was ze te gast bij ons in Soundz Live op Radio Veronica.

Socials:

Instagram: https://www.instagram.com/nonaofficialmusic/

Facebook: https://www.facebook.com/Nona-1488610187928731/

 

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws

Remember Phil & Gary

Volgende week is de 11e editie van ‘REMEMBER PHIL & GARY’ op 3 februari in Culemborg en 4 februari  2023 in Weert; twee evenementen die

Lees meer

Bunker | The Underground

BUNKER is een moderne rockband die draait om gepassioneerde en pure muziek maken! Met invloeden van verschillende 90’s en 00’s bands zoals Oasis, Nirvana en

Lees meer