The Underground | Nienke Dingemans

Nienke Dingemans, 17 jaar, is een Nederlandse singer songwriter. Ze wordt gezien als bluestoptalent, maar haar muziek is veel breder: van blues tot soul en van country tot jazz. In onze podcast verteld ze uitvoerig waar haar liefde, al op zo jonge leeftijd, voor de muziek vandaan komt.

Soundz Podcast

17 jaar dus, maar ze heeft al op menig podium de nodige ervaring opgedaan, zowel solo maar ook als frontvrouw van de bluesband Mindblow. Ze volgt al vanaf haar tiende zanglessen. Op haar twaalfde stapte Nienke het podium op tijdens een jamsessie in Gebouw-T in Bergen op Zoom. Daarna wist ze het zeker… ze kan geen leven zonder muziek voorstellen. Ze doet dit jaar eindexamen vwo. Op school luisteren haar klasgenoten vooral naar pop- en Top 40-muziek.

Nienke snapt dat haar leeftijdsgenoten hier liever naar luisteren dan haar naar haar muziek. Maar zij gaat liever haar eigen gang.

De zes composities voor haar debuur EP “Devil on My Shoulder” schreef ze zelf. Begeleid door haar producers Joost Verbraak en Jan van Bijnen plus gastmusici Joris Verbogt, Sanne Verbogt, Reyer Zwart en Arend Bouwmeester komt deze EP tot stand. Dit levert een geweldige EP op!

Er zijn plannen om met Joost Verbraak en Jan Van Bijnen samen de theaters in te gaan. Devil On My Shoulder van Nienke Dingemans verscheen via Howlin’ Chicken Records op cd en is via de streamingsdiensten te beluisteren.

Socials:

https://www.instagram.com/nienke_dingemans/

 

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws