The Underground | Frimout

In 2012 begint de Nederlandstalige band Frimout rond frontman Stef Willems aan hun missie: met eigen Nederlandstalige popmuziek de Vlaamse muziekwereld veroveren.

Hun swingende popsongs en bloedmooie persoonlijke ballades worden warm onthaald door de radio’s. 17 zelfgeschreven songs schoppen het tot in de playlist van Radio2, de grootste radiozender van Vlaanderen. De liefdessong ‘Ninett’ uit 2014 is intussen uitgegroeid tot een instant klassieker. Maar ook de singles ‘Sterren Zien’ en ‘Toffer dan tof’ worden grijsgedraaid. Topproducer Steve Willaert (oa Natalia en Will Tura) zet in de studio volop zijn schouders mee onder de band.

Na een pauze van 1,5 jaar slaat Frimout begin 2021 een nieuwe richting uit. ‘Eenzame Reiziger’, een samenwerking met de Amerikaanse flamencogitarist El Javi, laat in april 2021 een nieuw geluid horen en scoort hoog in de Vlaamse hitlijsten.

Frimout is bovenal een uitstekende 6-koppige liveband die het publiek keer op keer op sleeptouw neemt. Meer dan 160 stomende optredens in alle uithoeken van Vlaanderen en Nederland bezorgen de band een live-reputatie om ‘u’ tegen te zeggen. Frontman Stef en zangeres Elien weten hoe ze een publiek moeten entertainen en vooral ontroeren.

De band staat onder andere op een volgepakte Oude Markt van Leuven, twee keer op de Gentse Feesten en ze spelen 15 concerten voor de Engie Parkies. In 2018 en 2019 touren ze langs de culturele centra met hun voorstelling ‘Flits me terug naar de jaren ’80’.

In 2022 vieren ze hun 10-jarig jubileum. Tijd om alle registers open te trekken. Tijdens hun theatershows krijgen ze versterking van een fantastisch strijkkwartet en voor de zomertour gaan ze een ‘best-of’ set spelen maar daarin hun mooiste en strafste songs van de voorbije 10 jaar.

Facebook – https://www.facebook.com/Frimoutband

Instagram – https://www.instagram.com/frimoutband/

Meer van The Underground:

Windup Space

Nancy Kleurenblind & De Zingende Roadie

Berber Dietvorst

De Stokers

Dr. Uggs

Emmy Eve

FFOOSS

Mandy Storm

Paul Numi

Robin Storm

The Dashboard Danglers

Them Caged Dogs

Thomas Lina

The Dirty Denims

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws

Remember Phil & Gary

Volgende week is de 11e editie van ‘REMEMBER PHIL & GARY’ op 3 februari in Culemborg en 4 februari  2023 in Weert; twee evenementen die

Lees meer

Bunker | The Underground

BUNKER is een moderne rockband die draait om gepassioneerde en pure muziek maken! Met invloeden van verschillende 90’s en 00’s bands zoals Oasis, Nirvana en

Lees meer