The Underground | Emma Luca

Emma Lukassen zingt al zolang als dat ze zich kan herinneren. Toen Emma 10 jaar was, begon ze met zanglessen en al snel daarna met de vooropleiding van het conservatorium in Arnhem. Hier kwam ze er al snel achter dat ze van zingen haar beroep wilde maken.

“Ik zou niet weten wat beter bij mij past dan zingen.”

Op de vooropleiding van ArtEZ ontmoette Emma Wies Knipping. Een zeer getalenteerde gitarist die het podium deelde met onder andere ‘Het Rosenberg Trio’ en Jan Akkerman. Een nieuw duo was geboren en samen treden ze nog steeds veel op. Ze hebben onder andere de “DjazzVibes Award” gewonnen en het podium gedeeld met Trijntje Oosterhuis en Arnold van Dongen.

Wies speelt een grote rol in de eigen muziek van Emma. Ze hebben het grotendeels samen geschreven.

“Als ik een idee heb, vult Wies het aan. Meestal heb ik de basis geschreven en heeft Wies al honderd ideeën voor de band.”

Inmiddels is Emma afgestudeerd aan het conservatorium in Arnhem. Op deze opleiding leerde Emma veel nieuwe mensen kennen. Goede muzikanten en ondertussen ook vrienden die nu de geweldige band achter Emma Luca vormen (onder leiding van Wies Knipping).

Emma heeft de afgelopen jaren dus niet stilgezeten. Van het zingen in coverbands tot het podium delen met Trijntje Oosterhuis en Brace.

Maar niets is mooier dan het delen van je eigen muziek met het publiek. En dat is precies wat Emma Luca nu gaat doen.

Emma is voor haar aankomende EP een samenwerking aangegaan met producersduo ‘The SuperFlyers’, dit duo bestaat uit Wies Knipping en Anne Tekstra. Met deze samenwerking hebben ze een nieuwe sound gevonden: ‘Old school disco/funk mixed with fresh pop music.’ Ze zullen hun eerste EP uitbrengen in maart 2022.

Emma is al te horen geweest op Radio 10 bij ‘Ekdom’s Funky Music Trip’ en heeft live op de radio haar nummers gespeeld op NPO radio 2 bij Giel Beelen en op 3FM bij Kevin van Arnhem.

Socials:

https://www.instagram.com/emmaluca__/

https://www.facebook.com/EmmaLucamusic

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws