The Underground | Daisy Correia

Fadozangeres Daisy Correia (Amsterdam, 1986) is met een Portugese moeder en Nederlandse vader van huis uit tweetalig. Al op een jonge leeftijd stond Daisy op het podium met pop/soft-rock en werd Serious Talent bij Radio 3FM.

Na het bijwonen van een fadoconcert in Óbidos, in Portugal, raakte Daisy bevangen door fado, de bekendste muziek van Portugal. Ze besloot dat fado, die ze haar eigen geluid meegaf, haar wereld zou worden.

Daisy stond voor het eerst in de theaters met de in Nederland woonachtige, Portugese zanger, Fernando Lameirinhas. Met hem bracht ze twee theatertours om daarna met eigen theaterreeks op eigen benen te staan.

Met ‘Este meu fado’ theaterconcerten en gelijknamige CD, liet ze zien dat ze de fado bracht zoals zij het voelde en een kind is van twee culturen.

Daarna volgde o.a. ‘Minha viagem pelo fado’ waarin zij door Portugal op zoek ging naar de diverse soorten fado.  Met de tour over het leven van de Portuguese dichter, componist en zanger ‘José Afonso’ liet ze zien dat ze nog veel meer in haar mars had. Ook met de hommage aan de fadokoningin Amalia Rodrigues met de theatertournee ‘Uma casa Portuguesa” en gelijknamige CD, liet ze weer een andere kant van zichzelf zien waarbij haar twee roots overeind bleven.

Op haar twee laatste Cd’s staan dan ook Nederlandstalig nummers. Op de CD ‘Fado do Norte’ is zelfs een duet met Stef Bos te horen.

Bij ‘Uma casa Portuguesa’ bezingt ze ‘Fadista’ een nummer van Herman Pieter de Boer en Lenny Kuhr. De CD titel ‘Uma casa Portuguesa’ zingt ze eveneens in haar beide talen.

Haar tienjarig jubileumtour sloot ze af in het Concertgebouw in haar geboorteplaats Amsterdam. Hier had ze als gasten Fernando Lameirinhas, Jan Dulles en de gitaarvirtuoos Jan Akkerman.

Regelmatig was Daisy in Portugal op televisie te zien, in talkshows en als zangeres. Hoogtepunt is een liveoptreden in Dia dos Avós in het Pavilhão Atlântico in Lissabon, waar ze voor twaalfduizend aanwezigen zong. Daarnaast schitterde ze op televisie naast andere fadistas als Ana Moura en Mafalda Arnauth in Genève, Montreux, Luxemburg, Porto, Lissabon, Parijs en Keulen.

Na haar tienjarig jubileum besloot Daisy een sabbatical te nemen om weer creativiteit op te doen. Binnenkort hopen we er meer over te horen en Daisy weer in de theaters te mogen begroeten.

Socials:

Facebook: https://www.facebook.com/correia.daisy/

Instagram: https://www.instagram.com/daisycorreiamusic/

Website: https://daisycorreia.com/

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws