The Underground | Celine Cairo

Singer/songwriter Celine Cairo maakt weelderige pop met akoestische instrumenten, subtiele electronica en etherische soundscapes. De geboren Amsterdamse maakte furore met haar debuutalbum Free Fall, dat ze in Los Angeles opnam en waar ze de Zilveren Notekraker mee won.

Nu is ze terug met een nieuw album getiteld Overflow waaraan ze drie jaar lang tussen Londen en Amsterdam werkte. Overflow nam ze op met de Britse producer Tim Bran (London Grammar, Birdy, Aurora), de Duitse producer Benjamin Rheinlander en haar vaste band.

Celine’s muziek werd al gebruikt in diverse Amerikaanse series, waaronder het door Oprah geproduceerde ‘Queen Sugar’, de populaire LHBTIQ+-serie ‘Love, Victor’ en een nieuwe remake van ‘Walker, Texas Ranger’. Haar songs werden ruim 16 miljoen keer gestreamed op Spotify. Onlangs werkte ze samen met Jorrit Kleijnen (Haevn) aan de ‘Hey, Het Is Ok’-campagne van Rijksoverheid, waarvoor ze ook de vocalen voor haar rekening nam.

In 2010 maakte het grote publiek kennis met Cairo toen Edwin Evers haar per toeval ontdekte in zijn ochtendshow. Ze werkte samen met de Britse artiest Fink aan haar debuut-EP en bracht sindsdien nog twee EP’s, haar debuutalbum (Free Fall) en een akoestisch album (the Hector Sessions) uit. Ze stond diverse malen in De Wereld Draait Door, trad op op Eurosonic/Noorderslag, in Paradiso en het Concertgebouw, alsmede diverse club- en theatertours.

Op 17 oktober is ze te zien in TivoliVredenburg, in 2022 volgt een uitgebreide clubtour.

Facebook: https://www.facebook.com/celinecairo

Instagram: https://www.instagram.com/celinecairo/

Website: https://www.celinecairo.com/

 

Meer van The Underground:

Windup Space

Nancy Kleurenblind & De Zingende Roadie

Berber Dietvorst

De Stokers

Dr. Uggs

Emmy Eve

FFOOSS

Mandy Storm

Paul Numi

Robin Storm

The Dashboard Danglers

Them Caged Dogs

Thomas Lina

The Dirty Denims

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws

Remember Phil & Gary

Volgende week is de 11e editie van ‘REMEMBER PHIL & GARY’ op 3 februari in Culemborg en 4 februari  2023 in Weert; twee evenementen die

Lees meer

Bunker | The Underground

BUNKER is een moderne rockband die draait om gepassioneerde en pure muziek maken! Met invloeden van verschillende 90’s en 00’s bands zoals Oasis, Nirvana en

Lees meer