The Rolling Stones naar Nederland: SIXTY Tour ook langs Amsterdam

Soundz actie rond de aankondiging van de Rolling Stones tour in Europa. Lees alles over de Stones tour in de VS voor maar 4,99 Euro!

The Rolling Stones komen weer naar Nederland: op maandag 13 juni treedt de band op in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam in het kader van hun Europese SIXTY tournee. De kaartverkoop start op vrijdag 18 maart, maar via Radio Veronica zijn deze week de eerste kaarten al te winnen!

De SIXTY tournee, naar aanleiding van hun zestigjarig jubileum, brengt de band voor veertien shows naar tien Europese landen. De Stones ‘keep on rolling’, zeggen ze zelf, en gaan terug naar waar het allemaal begon: op tournee door Europa, langs volgepakte stadions, met een gloednieuwe productie. Met SIXTY maken Mick Jagger, Keith Richards en Ronnie Wood ook hun langverwachte terugkeer in hun moederland, het Verenigd Koninkrijk, met een speciaal concert in de thuishaven van Liverpool FC. In Anfield spelen ze hun eerste stadionconcert in de stad ooit en treden daarmee voor het eerst in vijftig jaar weer eens op in Liverpool.

Zoals je mag verwachten voor hun zestigste verjaardagsfeest trakteren de Stones fans op een unieke setlist, vol met klassiekers zoals ‘‘Gimme Shelter’, ‘Paint It Black’, ‘Jumpin’ Jack Flash’, ‘Tumbling Dice’, ‘(I Can’t Get No) Satisfaction’, ‘Start Me Up’ en nog veel meer. Maar het zou geen Rolling Stones concert zijn zonder ook wat verrassingen per optreden; zo komt ook een selectie onverwachte keuzes uit hun enorme arsenaal aan nummers voorbij. SIXTY krijgt bovendien een geheel nieuwe productie, inclusief een enorm podium, bijzondere lichtshow en dito video ontwerp. Allemaal speciaal vervaardigd voor deze langverwachte Europese tournee. Bovendien maakte de Britse ontwerper Mark Norton een speciale, nieuwe versie van de Rolling Stones tong, het bekende handelsmerk van de band.

De speellijst van de SIXTY 2022 Tour is als volgt:

JUNI   

WO 1    Madrid, Wanda Metropolitano Stadion

ZO 5     München, Olympisch Stadion

DO 9     Liverpool, Anfield Stadion

MA 13   Amsterdam, Johan Cruijff ArenA

VR 17    Bern, Wankdorf Stadion

DI 21     Milaan, San Siro Stadion

ZA 25    Londen, Hyde Park

JULI

ZO 3     Londen, Hyde Park

MA 11   Brussel, Koning Boudewijnstadion

VR 15    Wenen, Ernst Happel Stadion

DI 19     Lyon, Groupama Stadion

ZA 23    Parijs, Hippodrome ParisLongchamp

WO 27  Gelsenkirchen, Veltins-Arena

Z0 31    Stockholm, Friends Arena

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws

Remember Phil & Gary

Volgende week is de 11e editie van ‘REMEMBER PHIL & GARY’ op 3 februari in Culemborg en 4 februari  2023 in Weert; twee evenementen die

Lees meer

Bunker | The Underground

BUNKER is een moderne rockband die draait om gepassioneerde en pure muziek maken! Met invloeden van verschillende 90’s en 00’s bands zoals Oasis, Nirvana en

Lees meer