THE ANALOGUES – REVOLVER live in AFAS Amsterdam

Amsterdam 9 september – The Analogues spelen van 9 t/m 11 oktober Revolver, het meesterwerk van The Beatles uit 1966, live in AFAS Amsterdam. De ruime concertzaal wordt voor deze gelegenheid omgebouwd tot een club setting die aan alle RIVM richtlijnen voldoet. De afgelopen jaren tourden The Analogues met indrukwekkende live vertolkingen van Beatles studioalbums in binnen- en buitenland en Revolver wordt nu als laatste nog ontbrekende titel aan deze succesvolle serie toegevoegd.

Officieel zou de band dit jaar hun Beatles-periode voorlopig achter zich laten om zich te storten op het opnemen van een eigen plaat. De missie om de ‘studioalbums’ live uit te voeren was volbracht en zou met een laatste reprise en twee spetterende shows in Ziggo Dome worden afgesloten. Toen was daar corona en kwam de voortrazende Analogues trein piepend tot stilstand. Om nu, enigszins onverwacht toch weer op gang te komen. “We zitten inmiddels weer dagelijks in de oefenruimte. Klinkt al verdomd lekker, al zeggen we het zelf” aldus musical director Bart van Poppel.

 

Revolver wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke en grensverleggende albums in de geschiedenis van de popmuziek. Het staat op nummer 3 van de Rolling Stone’s ‘500 Greatest Albums of All Time’ lijst en wordt door veel critici genoemd als beste Beatles album. Daarbij is het ‘t eerste album van de zogenaamde studio reeks en dus ontegenzeggelijk een album dat door The Analogues moet worden gedaan. Technisch gezien deden ze dit al, namelijk één keer, op 8 juni 2015. Destijds waren daar 412 mensen getuige van, daar zit dus nog wat rek in.

 

REVOLVER LIVE by The Analogues wordt weer een bijzondere concertervaring. Het album met classic songs als Taxman, Good Day Sunshine en Eleanor Rigby zal zoals we dat van The Analogues gewend zijn integraal worden gespeeld, noot voor noot, gevolgd door een mix van hoogtepunten uit het Beatles oeuvre. Fred Gehring, drummer en mede-oprichter: “AFAS Live heeft normaal gesproken een capaciteit van zo’n 6000 mensen. Wij plannen nu 1150. Setjes van twee stoeltjes en een tafeltje met tafel service gedurende de hele show. Welcome to ‘Club Revolver’!”

 

REVOLVER LIVE by The Analogues

9, 10 en 11 oktober, aanvang 20.00 (za/zo 16.00 en 20.00)

De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 11 september om 10.00 uur via Ticketmaster en 0900 – 300 1250 (60 cpm)

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws