The Adventures of Rain Dance Maggie van Red Hot Chili Peppers | Hitjescollege

In deze ‘muziekles’ van Hitjescollege duiken we in The Adventures of Rain Dance Maggie van Red Hot Chili Peppers. Waar gaat dit nummer eigenlijk over? Lees verder!

Na Stadium Arcadium lieten Red Hot Chili Peppers lang op zich wachten voor er een nieuw album uit kwam. Tussen 2006 en 2011 zaten de fans met een muziekdroogte, met name door het afscheid van gitarist John Frusciante, maar gelukkig maakte die droogte plaats voor nattigheid: “The Adventures of Rain Dance Maggie”.

Het nummer begon allemaal bij Flea. Op een dag zei hij namelijk zowel tegen zichzelf als zijn bandleden: “I’m going to write a classic bass line. You can’t stop me.” – Oke, prima dacht de rest, ga je gang. En zo ging Flea aan zijn ‘Classic Number One’ aan de slag. De bassline is goed hoorbaar in de opening van het nummer en verandert nauwelijks. Soms, als goede muziek en goede muzikanten bij elkaar komen, ontstaat er een magisch moment. Gitarist Klinghoffer voegde een gevleugeld gitaarstuk toe en drummer Chad Smith kwam met een losse backbeat en veel koebel op de proppen.

Het werd een opzwepende muzikale jam van een uur, nauwelijks goed genoeg voor een B-kant, dacht Antony Kiedis in het begin. Hij luisterde de jamsessie onderweg naar huis, en toen hij thuis aankwam zette hij zijn autodeur open en heeft hij een tijdje staan dansen met de boom in zijn voortuin. Het was tijdens dit dansen dat allerlei herinneringen uit het onderbewustzijn van Kiedis bij hem naar boven kwamen door de muziek die hij hoorde. De herinneringen zijn allemaal samengevat tot “Maggie”. Een beetje zoals de rol van Dani in zijn eerdere lyrics. “Names have been changed to protect the innocent.

But there is a Maggie, I realized later. There’s two Maggies, actually”, aldus Kiedis.

Lees meer van @hitjescollege

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws

Remember Phil & Gary

Volgende week is de 11e editie van ‘REMEMBER PHIL & GARY’ op 3 februari in Culemborg en 4 februari  2023 in Weert; twee evenementen die

Lees meer

Bunker | The Underground

BUNKER is een moderne rockband die draait om gepassioneerde en pure muziek maken! Met invloeden van verschillende 90’s en 00’s bands zoals Oasis, Nirvana en

Lees meer