Taron Egerton: “Elton is een wereldwijd fenomeen”

Na Freddie Mercury vult nu ook Elton John de bioscoopzalen. Maar we  mogen de muzikale kaskrakers absoluut niet vergelijken met acteur Taron Egerton: “Rocketman is een eenhoorn, een heel ander wezen.” Een gesprek met de hoofdrolspeler, die zelf alle nummers inzong (!) en zelfs een tijdje doorbracht op een logeerbed bij de poplegende thuis.

Tijdens de première werd de film geweldig ontvangen. Er rolden zelfs wat tranen.

Taron Egerton: “Ja, ik werd er een beetje emotioneel van! Het was een van de beste dagen van mijn leven. We hebben zó hard gewerkt om er iets van te maken waar we echt trots op konden zijn. Het is geen typische biografische film. Elton’s nummers komen niet chronologisch voorbij, er zitten fantasie- elementen in en we nemen enige vrijheid met de waarheid. Mensen zweefden niet écht van de grond tijdens The Troubadour, bijvoorbeeld.”

Hoe nauw werkte Elton met jullie samen tijdens het maken van de film?

“Elton was als een soort medewerker van deze film. Hij begrijpt creatieve processen, hij is een van de meest creatieve personen ooit. Hij weet wat mensen nodig hebben om hun beste werk te produceren en dat betekent dat hij ons de ruimte gaf om ‘ons ding te doen’. Met het vertrouwen dat we onze beste smaak, ons beste oordeel en al onze integriteit en passie erin zouden leggen. Elton en zijn man David Furnish hebben mij echt in hun leven toegelaten. Voordat we begonnen met filmen, brachten mijn vriendin en ik veel tijd met ze door. We zijn zelfs een paar dagen bij hen gaan logeren. Op een avond waren we behoorlijk dronken en betrapte zijn beveiliger mij om drie uur ’s nachts toen ik eten uit de keuken stal! Dat hij ons zo heeft toegestaan in zijn dagelijks leven, weg van alle pracht en praal, was van onschatbare waarde. Daardoor was ik in staat om onder zijn huid te kruipen, echt heel erg nuttig voor mijn rol.”

Wat betekende het voor je om deze rol te mogen spelen?

“Elton is een wereldwijd fenomeen en mensen voelen een soort eigenaarschap over Elton’s werk, omdat zijn liedjes belangrijke momenten in onze levens belichten, voelen we een persoonlijke betrokkenheid bij hem en zijn levensverhaal. Dus om hem te mogen portretteren, voelde als een onwijs grote eer en verantwoordelijkheid. Toen ik hem ook nog eens leerde kennen als een ontzettend vriendelijke, geïnteresseerde en warme man, maakte dat het nog specialer en belangrijker voor me. Ik kan hem nu een vriend noemen.”

Je leest het hele interview met acteur Taron Egerton in de nieuwe Soundz Magazine!

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws