Formidable van Stromae | Hitjescollege

In deze ‘muziekles’ van Hitjescollege duiken we in Formidable van Stromae. Waar gaat dit nummer eigenlijk over? Lees verder!

Stromae, een van de artiesten die het afgelopen decennium muzikaal kleur heeft gegeven met nummers als Papaoutai, Alors on Danse, Tous les Mêmes en dit geweldige nummer: Formidable. Formidable vertelt het verhaal van een dronkaard die naast dronken van de alcohol ook dronken is van liefdesverdriet. Volgens diverse Belgische media was het nummer niet uit de lucht gegrepen maar gebaseerd op de relatie die Stromae van 2010 tot 2012 had met ex-Miss België Tatiana Silva.

De periode na de liefdesbreuk noemde Van Haver later het meest eenzame moment uit zijn leven. Ik zou ook last hebben van liefdesverdriet als een Miss je in de steek laat…Volgens Stromae zelf verwijst het nummer ook naar alle andere relaties die hij in het verleden had.

Het nummer bevat ook een passage waarin de zanger stelt dat hij geen kinderen kan krijgen. Of die stelling autobiografisch is, wordt door Stromae niet bevestigd of ontkend. Spraakmakend aan dit nummer is de bijbehorende videoclip. Voor de videoclip begaf Stromae zich namelijk naar de tramhalte Louiza in Brussel. Hij strompelde dronken over het perron, schreeuwde hardop delen van de tekst uit het nummer Formidable en werd op een gegeven moment zelfs aangesproken door drie agenten. Omstaanders dachten dat de zanger echt dronken was en filmden deze verschijning massaal met hun smartphones.

Deze beelden werden vrijwel direct op internet verspreid. Door de breuk met Tatiana Silva en het feit dat zijn laatste hit, Alors on danse, al uit 2010 dateerde, stelden sommige media dat de zanger aan lager wal was geraakt. Enkele dagen later bleek dat alles in scène was gezet en gefilmd werd door verborgen camera’s. Daar waar de sensatiebladen het roddelnieuws naar buiten brachten, bleken zij bij de uitgave van de videoclip er te zijn ingeluisd door een creatieve Stromae, die vervolgens de aandacht gebruikte voor de virale marketing van zijn actie.

Op YouTube werd de clip al meer dan 200 miljoen keer bekeken. We kunnen dus wel van een formidabel succes spreken!

Lees meer van @hitjescollege

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws

Remember Phil & Gary

Volgende week is de 11e editie van ‘REMEMBER PHIL & GARY’ op 3 februari in Culemborg en 4 februari  2023 in Weert; twee evenementen die

Lees meer

Bunker | The Underground

BUNKER is een moderne rockband die draait om gepassioneerde en pure muziek maken! Met invloeden van verschillende 90’s en 00’s bands zoals Oasis, Nirvana en

Lees meer