Soundz Magazine Nick Cave

Stranger Than Kindness: The Nick Cave Exhibition

Op 23 maart en 3 oktober is een tentoonstelling te zien van Nick Cave in The Black Diamond, Kopenhagen. De tentoonstelling is een reis door de creatieve wereld van de muzikant, storyteller en cultuuricoon Nick Cave.

De tentoonstelling combineert grootschalige installaties en originele sfeervolle soundscapes met meer dan 300 objecten uit de eigen collectie van Cave, het Nick Cave-archief in Arts Centre Melbourne, de collectie van The Royal Danish Library en een aantal particuliere bijdrages.

De presentatie geeft meer dan 50 jaar van Cave zijn leven, werk en inspiratie weer. In een ruimtelijke, multi zintuiglijke weergave zien we zijn vele bestaande en fictieve universums. De tentoonstelling bevat stukken zoals originele kunstwerken, handgeschreven teksten, literatuur, fotografie, video’s, decorontwerpen en persoonlijke, verzamelde artefacten die worden getoond in een meeslepend verhaal, verdeeld over acht kamers.

Stranger Than Kindness onderzoekt wat ons leven vormt en wat ons maakt tot wie we zijn en eert de nieuwsgierigheid en kracht van de creatieve geest.

Je kunt de tentoonstelling zien in:

The Black Diamond – Royal Danish Library

Søren Kiergaards Plads, Kopenhagen, Denemarken

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws