Steve Lukather

Steve Lukather: I Found The Sun Again | Album van de week

Hoewel de coronacrisis op de pauzeknop in de muziekwereld drukte, ging een aantal dingen gewoon door. Albums bijvoorbeeld! In de rubriek ‘Album van de week’ plaatst de redactie van Soundz iedere week een nieuwe favoriet. Dit keer: I Found The Sun Again van Steve Lukather.

Twee jaar terug kwam de geweldige Toto-box All Inn uit, waarop vooral de eerste albums van de band eindelijk een nieuwe mix kregen die ze verdienden. Het leek ook meteen het einde in te luiden van de legendarische band. Toch hebben gitarist en zanger Steve Lukather en zanger Joseph Williams besloten om Toto voort te zetten, maar dan vooral als een live-entiteit. Ondanks de juridische oorlog tussen Steve Lukather en David Paich aan de ene kant en Susan Porcaro-Goings , de weduwe van de overleden drummer Jeff Porcaro over de rechten van de bandnaam, aan de andere kant. Toto blijft een kat met negens levens.

Steve Lukather en wereldberoemde vrienden

Tussen de bedrijven door maakte Lukather met de hulp van een aantal wereldberoemde vrienden waaronder Ringo Starr, dit nieuwe werkstuk. Het feest opent met Along For The Ride, waarop hij voormalig bandlid Steve Porcaro een flinke sneer geeft. Hij gaat dieper in op alle rechtszaken in het nummer Serpent Soul, waarop ook Paich een mooie rol krijgt. Steve Lukathers gitaarspel bepaalt overigens sowieso de sound van deze plaat. Zo is het instrumentale Journey Through een genot voor elke gitaarliefhebber. Ook zijn snarengeweld op de drie covers, waarbij The Low Spark of High Heeled Boys en Robin Trowers Bridge Of Sighs wel de meest rake interpretatie zijn, mag er zijn. Ringo Starr is volledig zichzelf op het plezierig en zonnig klinkende Run To Me, waarop Williams de achtergrondzang verzorgt.

Hoogtepunt: I Found The Sun Again

Eigenlijk bevat dit album geen zwak moment, en is het zweverig lange I Found The Sun Again het hoogtepunt. Steve Lukather gaf in het interview met Soundz aan dat het album binnen twee weken volledig klaar was. Dat zegt alles over het talent van deze ongrijpbare man.

Win: I Found The Sun Again van Steve Lukather

Ben je benieuwd naar het album? Dat snappen wij! Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op één van de vijf exemplaren van Steve Lukathers I Found The Sun Again.

Tekst: Jean-Paul Heck

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws