Steeds meer mensen vallen weer voor de charme van de LP!

Nieuws

Na de introductie van de cd en streamingsdiensten, werd de LP jarenlang verdrongen door veel muziekliefhebbers. Maar dit tij is aan het keren, want steeds meer mensen verkiezen de vertrouwde LP weer boven de moderne manier van muziek luisteren.

Ook jongeren vallen massaal voor de charme van de LP. Zoals Liske Steenbergen uit Amsterdam die helemaal nostalgisch wordt als ze zo’n plaat opzet. Iedereen die bij Liske over de vloer komt, ziet gelijk haar enorme verzameling van vierhonderd platen. Volgens Liske is dit het resultaat van maar liefst tien jaar verzamelwerk.

Ook de platenfabriek zag een enorme stijging in de uitgave van platen. Tien jaar geleden perste de fabriek nog geen drie miljoen platen per jaar en dit aantal is vandaag de dag gegroeid tot dik tien miljoen platen.

Volgens Liske is muziek luisteren opeens weer bijzonder als ze de plaat op de speler zet. “Je klikt niet zomaar een liedje aan, maar moet echt nog moeite doen. Eerst haal je de plaat uit de hoes en dan zet je hem op de speler. Ik word helemaal nostalgisch als ik dan het gekraak door de muziek heen hoor. Sommige mensen stoort het, maar mij doet het denken aan vroeger, toen ik bij mijn oma platen van Kinderen voor kinderen luisterde.”

Lijkt het jou ook helemaal te gek om weer een paar prachtige platen te bezitten? Dergelijke mooie platen vind je natuurlijk op diverse platenbeurzen door het hele land. Benieuwd waar je aankomende tijd in de buurt een platenbeurs kunt vinden? Bekijk dan hier de platenbeurs agenda!

Bron: Telegraaf | Beeld: iStock