Soundz Stuff | Philips Fidelio L3

Een droom van een hoofdtelefoon

Met de Philips Fidelio L3 opent Philips Sound een volledig nieuwe wereld voor de liefhebbers van hoogstaande audio. De koptelefoon is een high-end design met topmateriaal zoals Muirhead-leer en Kvadrat-doek. Niet zo gek dat de Fidelio L3 vorig jaar de Red Dot Award ontving. Een zeer prestigieuze prijs die aangeeft waarom deze hoofdtelefoon zo’n bijzonder product is.

Tekst: Jean-Paul Heck

Met die design-award trok de hoofdtelefoon meteen mondiaal de aandacht en dat is zeer terecht.  Of je nu naar de gedistingeerde klanken van Steely Dan, de rauwe rock-‘n-roll van AC/DC of de finesse van Miles Davis luistert, deze hoofdtelefoon weet elke noot perfect over te brengen. Logisch ook. De Philips Fidelio L3 is voorzien van ruisonderdrukking en het heeft verschillende slimme functies, een opvallend lange batterijduur en is snel oplaadbaar.

Mobiel

Deze draadloze hoofdtelefoon is mobiel en zorgt ervoor dat je niet beperkt wordt in je bewegingsvrijheid. Kortom, op elke plek in huis of elders werkt de Fidelio L3 op topniveau.

Deze draadloze koptelefoon voor over het oor, heeft perfect afgestemde drivers en zeker zo belangrijk, hij zit heerlijk comfortabel op het oor. Daardoor ga je als gebruiker volledig op in de muziek, ongeacht de grootte of vorm van je hoofd. Dit komt door de zachte oorkussens van memory foam. De drivers van 40 millimeter met een Hi-Res Audio-certificering tekenen voor een uiterst gebalanceerd geluid.

De hoge frequenties zitten vol details en het midden-bereik is prachtig vloeiend en rond. De eerder genoemde ruisonderdrukking wordt gerealiseerd door gebruik te maken van één externe microfoon en één interne microfoon waardoor ongewenste geluiden uitgefilterd worden. Zij pikken het geluid van je stem op waardoor ruis uit de omgeving meteen wordt geminimaliseerd.

De volledig geïntegreerde Google Assistent en Alexa helpen de luisteraar bij het afspelen van de favoriete afspeellijst. Nog een uniek element is de lange gebruiksduur van de batterij. Volledig opgeladen kun je langer dan een dag gebruik maken van de hoofdtelefoon. En heb je wat minder tijd, dan zorgt een snelle oplaadbeurt van een kwartier voor zes uur gebruiksplezier.

Ruisonderdrukking

Op de Fidelio L3 zit een aanraakbediening voor muziek en oproepen op de oorschelpen voor de ANC (adaptieve ruisonderdrukking). Om het opbergen te vergemakkelijken kan de gebruiker de oorschelpen plat opvouwen waardoor de hoofdtelefoon simpel is op te bergen. Met een solide bluetooth-verbinding kun je met Fidelio L3 optimaal streamen en door de afneembare kabel kun je de koptelefoon aansluiten op apparatuur met een hoge resolutie voor draadloos luisteren.

Nog even terugkomend op de prestigieuze Red Dot Award. De jury was klip en klaar: “De Philips Fidelio L3 weet te boeien door hun zorgvuldig uitgekozen materiaal en het gladde pure ontwerp.” Daar hebben wij van Soundz niets aan toe te voegen.

De Philips Fidelio L3 is per direct beschikbaar voor een adviesprijs van 349 euro en momenteel te verkrijgen bij BCC en Wehkamp.

Kijk hier voor meer info en inspiratie!

 

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws