Soundz Releases: Beck, Coldplay & Danny Vera!

In elke editie van Soundz Magazine staan leuke nieuwe releases met een bijpassend verhaal erbij en met deze keer: Beck, Coldplay & Danny Vera.

Beck – Hyperspace

Hoewel de samenwerking begon met het oog op een medewerking van Beck aan een album van Pharell Williams is het resultaat juist het omgekeerde. Ze werken samen op maar liefst zeven van de elf tracks van Becks veertiende album Hyperspace, dat ook bijdragen kent van Chris Martin en Greg Kurstin. Niet dat plaat de richting van Pharells Happy op gaat, want Hyperspace is een onmisbaar Beck-album. Maar zoals we gewend zijn, is het uitgangspunt van dit album anders dan zijn vorige (het meer dansbare album Colours uit 2017). De titel van het album dekt de lading volledig. Het album is spacey en trippy met psychedelische ondertonen en een hint van hiphop. Een consistente dromerige plaat die nergens saai wordt en geen slechte songs kent. Hoogtepunten zijn er in de vorm van het titelstuk en het prachtige Stratosphere, waaraan Chris Martin meewerkte, al is zijn bijdrage bepaald niet prominent. De samenwerking met Pharell Williams resulteert in veelvuldig gebruik van drumcomputers en primitieve synthesizers die de songs laten klinken als een soort ruimtereizen (titels als Stratosphere, Hyperspace of Star zijn tekenend) of drugstrip. De tekst I am so high in chemical kan op beide slaan. Dit soort nummers wordt afgewisseld door het catchy Saw Lightning. Hyperspace ademt de sfeer uit van oudere albums als Sea Change, zonder dat het ergens deprimerend wordt. En daarmee levert Beck met Hyperspace een van de betere albums af uit zijn inmiddels circa 30 jaar durende carrière.

Coldplay – Everyday Life

De fans werden de afgelopen maanden zo’n beetje radeloos; kwam er nou nieuw werk van Coldplay en was er dan sprake van een single track, een ep of…? En nu is er eindelijk duidelijkheid. De heren van Coldplay weten hoe ze de ge-ruchten de wereld in moeten slingeren. Met mysterieuze posters over de hele wereld, krantenadvertenties en een nieuwe zon-maan-profielfoto op de sociale media, veroorzaakten ze enige verwarring in de herfst. Met een brief aan hun fans kwam eindelijk duidelijkheid: in november 2019 een nieuw album van de Britten, een dubbelalbum. Het heet Everyday Life. Ze zijn terug en hoe! Everyday Life is de opvolger van A Head Full Of Dreams uit 2015. En wanneer je kiest voor vinyl, dan krijg je het heel luxe: een dubbelalbum met maar liefst zestien nummers. De plaat is verdeeld in twee delen genaamd Sunrise en Sunset. Er zijn enkele opwindende gastoptredens op Everyday Life, namelijk door Stromae, Femi Kuti, Tiwa Sa-vage en Jacob Collier. Vriend en vijand zullen verbaasd zijn hoe Coldplay zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. Herkenbare sound en tracks worden afgewisseld met bewonderenswaardig creatieve sounds en arrangementen. Vanaf de Sunrise pakt het album je door de afwisseling, door de geweldige songs en teksten. Het is niet zo gemakkelijk om los te komen van songs als Arabesque en Trouble In Town. Wat dacht je van het voor velen ontroerende Daddy? Een track die bij veel mensen een speciaal plekje zal krijgen? Vele facetten van het dagelijks leven en de dingen die voorbijgaan. Every Day Life is een blijvertje.

Danny Vera – Pressure Makes Diamond Live

Zo langzamerhand is Danny Vera tot de eredivisie van de Nederlandse muziek gaan horen. En 2019 was voor hem het jaar dat hij echt ging sco-ren: een gouden plaat, een hit met Roller Coaster en een hele serie uitverkochte voorstellin-gen die hem naar Carré bracht en in april komend jaar zelfs voor het eerst een show in AFAS Live (binnen vier dagen uitverkocht!). Natuurlijk kan dan een live-album van die succesvolle tournee niet ontbreken. Op dubbel-lp met twintig en op cd met achttien tracks kun je nog nagenieten van de shows die Vera gaf in Haarlem en Oss. Uiteraard is Frans Hagenaars verantwoor-delijk voor de frisse mix die in de Wisseloord werd gedaan. Vera en band spelen het al-bum Pressure Makes Diamonds integraal en op de vinylversie staan als bonus Bye Bye Eddie en Higher And Higher.

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws