Soundz praat met Steve Hackett over Surrender Of Silence.

Foto: Tina Korhonen.

‘Na Genesis koos ik mijn eigen weg’

Ik vind Nad Sylvan wel een bijzondere zanger. Zeker zijn werk op het nieuwe album The Devil’s Cathedral.

“Klopt. Zijn stem past perfect bij wat ik voor ogen had met deze plaat. Ik wilde een plaat maken in de stijl van Genesis, maar dan wel met veel eigen invloeden. Ik hou van jazz, wereldmuziek en kerkmuziek. Ik vind muziek dat in kathedralen wordt gespeeld altijd geweldig. The Devil’s Cathedral is daar wel het beste voorbeeld van. Het is spannend en donker. Soms lijkt het wel een Alfred Hitchcock-film, maar daar zit ook onderhuidse humor bij. Eigenlijk was deze hele plaat een enorme uitdaging, omdat deze werd gemaakt in de coronatijd. Anderzijds werk ik al jaren op afstand met talloze collega’s dus zo groot was het verschil ook weer niet.”

Ga je, als het weer kan, met deze plaat op tournee?

“Ik zal zeker tracks van deze plaat gaan spelen tijdens mijn komende tournee. Daarnaast doe ik het hele album Seconds Out, en dan ook nog de lange versies. Normaliter tour ik continu met mijn band over de wereld en ik merk dat de zalen de laatste jaren groter en groter worden. De animo voor mijn muziek groeit snel en dat is geweldig om te zien. Weet je, nadat ik uit Genesis ben gestapt, heb ik altijd mijn eigen weg gekozen, maar het is mooi als muziekfans dat wat je doet waarderen.”

Je bent een huismus als het op opnemen aan komt. Maar daardoor weet je telkens weer de wereld te verbazen.

“Ik kan echt genieten als ik mij versterker koppel en pedaalbord koppel aan de computer en daarmee de gekste gitaargeluiden tevoorschijn kan toveren. Maar reizen vind ik ook geweldig. Ik geniet ervan om in landen zoals Peru, Singapore en Maleisië op te treden. De landen en mensen inspireren mij om de muziek te maken die ik nu uitbreng. Ik neem alles mee naar huis in mijn gedachte. Ik heb mij het afgelopen jaar niet verveeld en twee platen gemaakt die wereldwijd erg goed zijn ontvangen. Maar de lokroep om met mijn band weer het podium op te gaan is groot. Erg groot.”

 

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws

Remember Phil & Gary

Volgende week is de 11e editie van ‘REMEMBER PHIL & GARY’ op 3 februari in Culemborg en 4 februari  2023 in Weert; twee evenementen die

Lees meer

Bunker | The Underground

BUNKER is een moderne rockband die draait om gepassioneerde en pure muziek maken! Met invloeden van verschillende 90’s en 00’s bands zoals Oasis, Nirvana en

Lees meer