Soundz sprak Steve Lukather over ’40 Tours Around The Sun’

Door: Hermen Dijkstra

Het gaat de laatste jaren vreselijk goed met Toto.

“Zeg dat wel. We hebben boekingen staan tot eind 2020 en vorig jaar enorm veel getourd. Alleen bandlid David Paich is voorlopig afgehaakt. Kort na het einde van de vorige tour heeft hij een zenuwinzinking gekregen en het zal de nodige tijd kosten voordat hij er weer bovenop is. Na de komende tour gaan we voorlopig stoppen Toto. Misschien wel voor altijd, maar dat moeten we even bekijken. Ik moet eerst een aantal juridische dingen oplossen… Daar laat ik het maar even bij.”

Toto is aan een zoveelste leven begonnen. Zelfs in Amerika tellen jullie weer stevig mee.

“We hebben jarenlang een beetje voor spek en bonen meegedaan in Amerika. Maar de laatste jaren spelen we weer in behoorlijk grote zalen. Na 43 fucking jaar spelen we nog steeds bijna elke week! Deze zomer zelfs op Glastonbury en het North Sea Jazz Festival in Nederland. We kunnen nog steeds best wel een beetje spelen hè. Er zal geen fan naar onze show komen om te zien hoe mijn kont er in een strakke spijkerbroek uitziet. Maar als je dan voor de tweede keer in een stampvolle Ziggo Dome speelt, tja, daar word ik nog steeds wel stil van.”

Jullie spelen op dit livealbum opvallend veel tracks van redelijk onbekende Toto-albums,  als ‘Turn Back’ en ‘Isolation’.

“Wij zijn ook een band die dat kan doen. Een nummer als Lion van Isolation is één van mijn favoriete Toto-songs. Nee, dat nummer van Weezer (Hash Pipe) spelen we niet. Het was natuurlijk geweldig dat zij Africa coverden en dat leverde ons een heel nieuw publiek op. Maar zij willen geen vrienden met ons worden, heb ik gemerkt. Ze moeten hun hipstercredibility in tact houden.”

Hoe gaat het verder met je Steve?

“Ik ga om de twee maanden met zenuwen in mijn lijf naar de dokter. Ik heb jarenlang als een idioot geleefd en ben nog altijd bang dat ik daar de rekening voor krijg gepresenteerd. Na een ongeluk met een tourbus heb ik erg veel problemen met mijn schouder gehad. Ik kan niets optillen, maar nog altijd reizen en gitaarspelen en dat is het belangrijkste. Ik treed vaak op met Toto, speel met jazzbands en ben betrokken bij een tournee met Ringo Starr. Ik heb net opnames gedaan voor de nieuwe plaat van zijn All Starr Band.”

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws