Samen naar de Super 70s met Tim en Marisa van Radio Veronica

Welke plaat heeft het meeste indruk gemaakt uit de 70s?

Tim: Silk Degrees – Boz Scaggs.

Het album is qua stijlen heel gevarieerd. Een heerlijke combinatie van jazz, R&B en folk-rock. er staan een aantal klassiekers op, en ik vind niet één liedje slecht. Geeft een mooi tijdsbeeld.

Marisa: Silk Degrees – Boz Scaggs,

Dit is ook één van mijn favoriete albums! Mijn moeder had die plaat jarenlang op repeat. Het is de soundtrack van mijn vroege jeugd geworden.

Eigenlijk is Aja – Steely Dan mijn favoriete album aller tijden. Steely Dan streefde perfectie na. Ik heb een enigszins neurotische inslag dus ben daar dol op. De classic albums van deze plaat zijn een echte aanrader voor elke muziekfan. Met name de zoektocht naar de ideale gitaarsolo op Peg (uiteindelijk de meest dissonante) en de manier waarop Becker & Fagen de achtergrondzang van Michael McDonald perfectioneerde. Dit is voor mij echt genieten!

Als je moet kiezen: disco of punk

Tim: Disco.

Ik heb minder met punk. Disco daarentegen is met terugwerkende kracht stiekem best een goed genre gebleken. Hoewel het sentiment in die tijd rond disco nogal negatief was, kunnen we inmiddels wel stellen dat het de nodige pareltjes heeft opgeleverd. Neem de Bee Gees. Die hebben op het album Saturday Night Fever echt wel laten horen dat je in het discogenre ijzersterke liedjes kunt maken.

Marisa: Hoewel punk een heel interessante maatschappelijke functie had, vind ik het genre niet heel muzikaal. Ik begon de disco pas vrij recent te ontdekken en met terugwerkende kracht vind ik het een heel leuk genre. Vrolijk, dansbaar en voorspelbaar. Dat is ook weleens fijn.

Jurken, hoeden, truien en zelfs kussens en gordijnen werden gebreid of gehaakt door vrouwen zelf. Ook hip: blouses uit ‘grootmoeders’ tijd, lange rokken, zigeunerjurken, broeken met wijd uitlopende pijpen, lammycoats. Ralph Lauren en Calvin Klein maakten indruk met hun ode aan de denim; de designer jeans.

Wat vinden we bij jouw thuis?

 Tim: Ook na lang zoeken ben ik in mijn kledingkast niets tegengekomen dat uitgesproken jaren 70 is. Hoewel de fashionista daar ongetwijfeld anders over denkt. Maar ik denk dat Marisa vast wel een zigeunerjurk in de kast heeft hangen.

Marisa: Zeker minimaal één jurk geïnspireerd door die tijd. Ik vind die bohemian-stijl heel leuk, maar als ik het zelf draag, lijkt het toch alsof ik uit een teletijdmachine gewandeld ben. Ik heb wel jeans met flared pijpen, maar die zijn inmiddels van alle tijden.

Welke YouTube muziekvideo van de jaren 70 muziek zou je als eerste opzoeken? 

Tim: Love Is All – Roger Glover. Voor mijn gevoel toch een beetje het begin van de videoclip zoals we die later zijn gaan kennen. Leuk om terug te zien.

Marisa: Wuthering Heights – Kate Bush. En dan niet de studioversie, maar die versie waarin ze in dat veld staat te dansen. Als klein meisje kon ik de choreografie mee balletten. Nu nog steeds eigenlij

Waar heb je het meeste zin in tijdens de Super 70s week?

Tim: Het ophalen van muzikale herinneringen en onze inmiddels traditionele aftrap: de popquiz.

Marisa: Beslist de popquiz. Ik ben zelf een enorme pop/pubquiz-nerd en vind het super leuk om samen met Tim de quiz te maken en presenteren.

Tim Klijn van Radio Veronica : Interview

Soundz Live elke vrijdagavond op Radio Veronica

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws

Remember Phil & Gary

Volgende week is de 11e editie van ‘REMEMBER PHIL & GARY’ op 3 februari in Culemborg en 4 februari  2023 in Weert; twee evenementen die

Lees meer

Bunker | The Underground

BUNKER is een moderne rockband die draait om gepassioneerde en pure muziek maken! Met invloeden van verschillende 90’s en 00’s bands zoals Oasis, Nirvana en

Lees meer