Rufus Wainwright Live te zien bij het Amsterdamse Bostheater!

Maandag 13 juli zal singer-songwriter Rufus Wainwright Live te zien zijn bij het Amsterdamse Bostheater! De artiest die ooit werd bestempeld door Elton John als beste muziekschrijver ooit en die wordt verafgood door Sting, mochten wij voor onze jubileumeditie interviewenover zijn nieuwste album: Unfollow The Rules!

Op Unfollow The Rules leg je je eigen leven, angsten en passies onder de loep. Is het een typische plaat voor iemand met een midlifecrisis?

“Haha, dat hoor ik wel meer. Nou: het is eerder een middle-aged-crisis-album geworden. Ik ga nu richting de vijftig en dan maak je wel een verandering mee als mens en als artiest. Ik vond het daarom tijd om als een echte volwassene de balans op te maken en mezelf op te maken voor een volgende fase in mijn carrière. Ik zie het een beetje als toen Paul Simon Graceland maakte of Leonard Cohen The Future uitbracht. Dat herdefinieerde ook hun bestaan als singer-songwriters. Die ambitie had ik met dit album ook”

Op Damsel In Distress verklaar je de liefde aan het werk van Joni Mitchell, die je pas later in je leven bent gaan waarderen. Vanwaar die late ontdekking van haar werk?

“Ik kende haar muziek wel, maar heb er nooit écht goed naar geluisterd. Joni heeft, net als ik nu, een tijdje in Laurel Canyon gewoond. Daardoor ben ik me meer in haar gaan verdiepen. De akkoordwisselingen in haar nummers, het perspectief dat de tekst bij de melodielijnen brengt in combinatie met de hele vibe in haar muziek, maakt het fantastisch en tijdloos. Alleen de echt grote singer-songwriters kunnen dat.”

Het titelnummer Unfollow The Rules komt van je dochter toch?

“Klopt. Zij bedacht die zin, zoals alleen kinderen ontwapenende opmerkingen kunnen maken. Het nummer gaat vooral over je verstand niet verliezen in een knotsgekke wereld. Soms moet je de regels laten vallen om niet gek te worden. Het is momenteel geen pretje om Amerikaan te zijn nu Trump president is. Er is veel polarisatie en daar moet je niet in meegaan. Niet alle republikeinen zijn immers slecht, net zo min als dat alle democraten fijne mensen zijn. Trump is volgens mij ook niet de belichaming van het kwaad, maar hij staat wel symbool voor alles dat in onze samenleving speelt. Ik zal altijd blijven vechten tegen dit soort verscheuring van de samenleving. Andere artiesten houden te vaak hun mond, maar ik kan dat niet omdat ik slecht in liegen ben.”

Je leest het hele interview met de flamboyante Rufus Wainwright in de jubileumeditie van Soundz Magazine!

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws