Royal Park Live strikt Robert Plant & Alison Krauss

Robert Plant & Alison Krauss staan zondag 10 juli 2022 op het podium van Royal Park Live. Het evenement met zomeravondconcerten in de tuin van Paleis Soestdijk. Dit concert is het eerste van het duo in Nederland in meer dan veertien jaar. De kaartverkoop van het concert start aanstaande maandag 29 november om 10:00 uur.

Met de komst van Robert Plant & Alison Krauss komen twee legendes naar de paleistuin. De Britse zanger Robert Plant maakte als zanger van rockband Led Zeppelin furore met hits als ‘Stairway To Heaven’ en ‘Whole Lotta Love’. Zangeres Alison Krauss is één van de bekendste bluegrass-artiesten van Amerika, haar albums leverden haar 27 Grammy Awards op.

Deze week brachten Robert Plant & Alison Krauss hun tweede album uit getiteld Raise The Roof, met bijzondere classics uit de country, folk, blues en rock’n roll. In 2008 gaven ze voor het laatst samen een concert in Nederland in een uitverkochte Heineken Music Hall. Het optreden op Royal Park Live zal hun enige show in Nederland zijn.

Het festival is geopend tussen 30 juni en 10 juli 2022 met optredens van onder meer Nile Rodgers & CHIC, De Dijk, Jamie Cullum, Racoon en Van Morrison. In voorgaande jaren gaven onder meer Sting, Jack Johnson, Gregory Porter, Elvis Costello, Damien Rice, Counting Crows, BLØF en Anouk hier uitverkochte concerten. Bezoekers kunnen het concert combineren met een bezoek aan het landgoed en het paleis. De koninklijke residentie Paleis Soestdijk stamt uit 1674 en is onder andere bewoond geweest door Koning Willem II en tot en met 2004 door Prins Bernhard en Prinses Juliana.

In de nieuwe Soundz (Nr. 5) staat een groot interview met Robert Plant en Alison Krauss. De nieuwe editie is te bestellen via deze link!

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws