Soundz Magazine Rowwen Hèze

Rowwen Hèze stoomt door met nieuwe plaat ‘Voorwaartsch’

Rowwen Hèze stoomt door. De Limburgse trots brengt een mooie, weelderige plaat uit (Voorwaartsch) en speelt onder meer op Pinkpop. Een bezoekje aan thuishonk America. “Als we ’s avonds met de tourbus het dorp binnenrijden, vragen we altijd: halen we Jantje nog? Ook al is hij al lang niet meer de kroegbaas.”

Het was wel lang wachten op eindelijk weer eens een volbloed Rowwen Hèze-album.

“Er kwamen telkens weer leuke dingen op ons pad. Een theaterproject met Pinkpop, de liedjes voor de film Hemel op Aarde en de verzameling losse liedjes die we elke maand online zetten. Er was telkens wel iets.”

Je hebt er wel veel meer tijd in kunnen steken. Twee jaar schrijven voor een plaat. Dat is luxe.

“Heerlijk! Ik had uiteindelijk twintig liedjes waarvan er dertien op Voorwaartsch staan. We hebben al die jaren volgens Limburgse mentaliteit gewerkt. Als we hadden afgesproken dat volgende week de nummers kant en klaar op tafel moesten liggen, dan lagen die er ook. Dat werkte heel solide, maar er was altijd druk. Nu dus niet. Ik kreeg alle tijd en dat zorgde toch voor rust in mijn kop. Zelfs op het einde van het opnameproces kwam ik nog met andere liedjes die we gewoon opnamen. Twee jaar lang aan tekst en muziek werken… het is louterend voor mij geweest.”

Nadat jullie accordeonist en pianist Tren van Enckevort jarenlang de platen produceerde, kozen jullie nu voor Huub Reijnders, de man die onlangs nog zoveel succes had met ‘Zoutelande’ van BLØF, met Guus Meeuwis en met de plaat ‘Mens’ van Wende.

“Bij het eerste contact met Huub kregen we een mail waar boven stond: ‘Mannen, Voorwaartsch!’ Ik kende hem helemaal niet. Ja, van Zoutelande, maar dat was het wel. Hij werkt op een heel andere manier dan Tren. De afgelopen jaren heeft hij onze platen geproduceerd, maar hij vond het dit keer _ jn om het uit te besteden. Wij hebben deze plaat ook in Huub’s studio in Haarlem opgenomen. Een perfecte plek. We hadden na de eerste dag al onze stamkroeg gevonden: Het Wapen Van Bloemendaal, prachtige plek. Daar hebben we zelfs stamgasten voor een opname gebruikt,  voor het nummer Niks Zonder Ow.”

‘Voorwaartsch’ komt op 26 april uit. Rowwen Hèze speelt onder meer op Pinkpop (8-10 juni) Zwarte Cross (18-21 juli) en Tuckerville (7 september).

Het hele interview met Rowwen Hèze lees je in het nieuwe Soundz Magazine!

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws