Column Rob Stenders: het muzieklijstje van 2010-2019

DWANGNEUROSE

In de vorige uitgave van Soundz heb ik al met lichte gêne geschreven over mijn nimmer aflatende neiging tot het bakken van lijstjes. 2010-2019 als decennium was de vorige keer het slachtoffer van mijn te rubriceren fetisj. Het einde van het jaar is helemaal ideaal voor deze afwijking. 2019 in kleine kaart gebracht, zou ik zeggen dat de beste single Bad Guy van Billie Eilish is en het beste album Kiwanuka van Michael met diezelfde achternaam.

Dan hebben we daar onvermijdelijk in deze periode natuurlijk de Top2000. Als ik geen personeel was geweest van het uitzendbureau van die lijst, Radio 2, dan zou ik ondanks mijn verslaving nooit een poging doen om een top 35 in te leveren. Niet uit chagrijn, maar vanwege de onbedwingbare neiging al mijn bonushelden te willen stallen in de etalage. 35 is het maximaal in te leveren nummers bij de lijst der lijsten. Al mijn favorieten moeten er in van mij. Verder wil ik ook nog het beste van alle genres benoemen en dwing ik mezelf alle tijden vertegenwoordigd te laten zijn.

Je kan op je klompen aan voelen dat dit niet allemaal te proppen valt in 35 posities, dus uit pure dwangneurose heb ik lijstjes ingeleverd als Rob Stenders (vooruit), Rob Zieltjens, Rikie Stenders (mijn moeder, die ik uiterst vrijgevig zelf ook twee nummers heb gegund) en ook Fred Siebelink zijn reputatie heeft moeten lijden onder mijn smaak. Ik had er nog veel meer willen maken, maar het was vijf uur des middags, de stembus sloot en mijn mogelijkheden om de rest van mijn vriendenkring met mijn smaak op te zadelen dus ook. Voor iedereen beter dus.

Hier nog -zoals beloofd in Soundz nummer 5 – mijn top 15 van het afgelopen decennium.

 1. Cold little heart – Michael Kiwanuka
 2. Bad guy – Billie Eilish
 3. Lonely boy/Little Black submarines – Black Keys
 4. Celebrate/’Till it’s over/ Come down – Anderson .Paak
 5. Thinking of a place – War on Drugs
 6. Long way back – Young Gun Silver Fox
 7. Roller coaster – Danny Vera
 8. S.O.B. – Nathaniel Rateliff & the Night Sweats
 9. Feel right – Mark Ronson & Mystikal
 1. 10  3WW–Alt-J
 2. 11  Euro’s – Kraantje Pappie
 3. 12  4 out of 5 – Artcic Monkeys
 4. 13  7 sticks of dynamite – awolnation
 5. 14  One of the wild ones – Blackbird
 6. 15  Diamonds – The Boxer Rebellion

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws