Rob Stenders maakt speciale uitzending met radio-iconen

Soundz-columnist en dj Rob Stenders maakt een wel heel bijzondere radioshow. Vrijdagavond 5 november is Stenders samen te horen op Radio Veronica met radio-iconen Lex Harding en Ad Bouman. Harding en Bouman begonnen beiden hun carrière op het zendschip van Veronica en zijn nog altijd boegbeeld van de bijzondere geschiedenis van het station. De drie radiomakers (en iedereen die verder aanschuift) presenteren vrijdag vanaf 18.00 uur een speciale ‘Top 100’ om luisteraars te inspireren voor de ‘Top 1000 Allertijden’. De uitzending is de aftrap van een muzikale maand waarin wordt toegewerkt naar de 53e editie van de lijst.

Ingezonden lijstjes

Radio Veronica is de grondlegger van de Nederlandse toplijsten. De ‘Top 100 Aller Tijden’ uit 1968 was namelijk de allereerste hitlijst op de Nederlandse radio waarna diverse varianten volgden. De ‘Top 100′ ontstond uit de ‘Scholieren Top 10’, een vast onderdeel van het programma van Lex Harding waarvoor scholieren lijstjes met hun tien favoriete nummers opstuurden. Harding besloot de ingezonden lijstjes bij elkaar op te tellen en van de honderd meest genoemde nummers een ‘Top 100 Aller Tijden’ te maken. Tussen 1968 en 2003 is er 32 keer een ‘Top 100 Aller Tijden’ uitgezonden. In 2003 werd de lijst uitgebreid van honderd naar duizend nummers.

Verrassingen

​Van 19 tot en met 26 november is de editie van 2021 te horen. De lijst wordt samengesteld door de luisteraars en muziekliefhebbers die stemmen. Anders dan voorgaande jaren weegt de top 3 van luisteraars hun stemlijst zwaarder mee dan de overige stemmen. Hierdoor zal de lijst hoogstwaarschijnlijk voor verrassingen zorgen ten opzichte van voorgaande jaren.

Tips

In de eerste week van de stemperiode (8 tot en met 12 november) staat ‘De Bonanza’, het middagprogramma van Rob Stenders, geheel in het teken van de ‘Top 1000 Allertijden’. Luisteraars worden opgeroepen om hun tips voor de ‘Top 1000’ te delen via de app van de zender. In de tweede week van de stemperiode (15 tot en met 18 november) zendt het station onder de noemer ‘Veronica Tip 1000’ 24 uur per dag alle binnengekomen tips uit. 

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws