Soundz Rod Stewart

Recensie Rod Stewart: ‘Forever Young’

“I’m still getting away with this!” zei Sir Rod Stewart op de Britse show Lorraine vorig jaar, toen hij zijn mosterdfluwele bomberjack showde. Rod is nog niet toe aan pensioen en dat was te zien in de Ziggo Dome. Hij straalde en nam de hele – volledig uitverkochte – zaal met zich mee.

Dit twee-uur-durende Greatest Hits-concert is maar net begonnen en Rod maakt al de hoogste uithalen met zijn karakteristieke stem… zuiver ook! Het was Sir Elton John – die toevallig komende woensdag in de Ziggo Dome staat – die zei dat Rod een telefoonboek kon zingen en het een hit zou worden. John heeft al steeds meer moeite met zingen helaas, Stewart nog niet. Hij klinkt nog steeds even loepzuiver als op zijn studioalbums. De achtergrondzangers hoefden nauwelijks in te springen.

Per nummer verandert het podium in een compleet spektakel; bij Rhythm of My Heart zie je op het gigantische scherm zwartwitbeelden van Britse soldaten en de zaal wordt gevuld door Schotse klanken. Bij Some Guys Have All The Luck sta je opeens op de Las Vegas Strip waar Stewart  inderdaad wegkomt met die flitsende kostuums.

Hij heeft er ook duidelijk zin in. Rod is namelijk een echte entertainer, hij doet zijn werk omdat hij er echt van houdt. “Singing is the best job in the world”, zegt hij na zijn prachtige optreden van The First Cut Is The Deepest. “It’s good for the heart, for the soul, very good for the lungs. Not much good for an ingrowing toenail” waarop de hele zaal dubbel ligt. Maar hij laat ook een traantje gaan als hij vertelt over zijn lied The Killing Of Georgie. Hij schreef het nummer toen zijn homoseksuele vriend vermoord werd in Amerika.

De sfeer was doordrenkt van zijn passie, charme en  testosteron… want natuurlijk waren zijn oude vertrouwde blonde Broadwaygirls aanwezig. Ze bespeelden de violen, de percussie, de harp en ze konden zelfs tapdansen. Maar dansen… dat doet Stewart niet meer, want hij beseft heel goed dat hij oud is. Hij gelooft nog wel in veel sporten, veel water drinken en iedere avond een wijntje.

Stewart zegt zelf dat hij geen nummer meer kan maken als Do Ya Think I’m Sexy?, maar hopelijk kan hij dat nog wel zeggen tegen zijn vrouw Penny (48). Hij is een family man met acht kinderen, maar hij deed geen stapje terug. Van binnen voelt hij zich Forever Young. De Celtic-fanaat schopte tientallen gesigneerde voetballen door de hele zaal. Een paar gelukkige fans vingen de bal. I guess ‘some guys have all the luck’

Soundz Rod Stewart

 

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws