Soundz Magazine Rammstein

Omstreden videoclip Duitse band Rammstein op nummer 1 in Duitsland

De Duitse metalband Rammstein heeft na tien jaar weer een nummer 1 hit te pakken. Met hun nieuwe controversiële single Deutschland hebben ze heel wat stof doen opwaaien. In de bijbehorende videoclip zijn de bandleden namelijk te zien als concentratiekampgevangenen. En dat schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat.

Charlotte Knobloch, een overlevende van de Holocaust en voormalige voorzitter van de Centrale Joodse Raad in Duitsland laat weten dat de video een grens overschrijdt. Felix Clein, commissaris van de regering voor antisemitisme denkt er net zo over: “Het is een smakeloze exploitatie van artistieke vrijheid.”

Ondanks de kritiek staat de band sinds 2009 weer bovenaan de hitlijsten in Duitsland. De laatste nummer 1 hit van de metalband was het nummer Pussy. Het is niet de eerste keer dat de band controversiële onderwerpen aansnijdt. Eerder werden er al albums uitgebracht met onderwerpen als incest, necrofilie, pyromanie, kannibalisme, sadomasochisme, homoseksualiteit en seksueel geweld.

Het nieuwe album van Rammstein komt uit op 17 mei. Hieronder bekijk je de videoclip van hun net uitgebrachte single Deutschland.

Bron: Nu.nl |Beeld: YouTube

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws