racoon

Racoon is gasthoofdredacteur van de nieuwe Soundz.

Foto: Paul Bergen

Op donderdag 23 september zal Racoon de cover van Soundz Magazine onthullen. De band Racoon vormt de gasthoofdredactie van de nieuwe Soundz die op vrijdag 24 september in Nederland en Vlaanderen zal verschijnen. Het album ‘Spijt Is Iets Voor Later’ verschijnt op 1 oktober. Dit is de eerste Nederlandstalige plaat van Racoon.

Gasthoofdredacteur

Racoon is gasthoofdredacteur van de nieuwe Soundz. Hoofdredacteur Jean-Paul Heck en redacteur Leo Blokhuis reisden in juni al af naar het Zeeuwse Kloetinge om samen met zanger Bart van der Weide en gitarist Dennis Huige de inhoud van deze Soundz te bepalen.

De zanger van Racoon is erg trots op het resultaat. ,,We werden gevraagd om de gasthoofdredacteur van Soundz te zijn.  Eerlijk is eerlijk, veel werk lag bij de journalisten, maar het is leuk om met de eer te strijken. Veel dank voor deze mooie eer. Ons eigen blad, toe maar!”

Ook Heck is blij met het eindresultaat. ,,Het was een mooie samenkomst, temeer ook door de aanwezigheid van een stapel prima Zeeuwse bolussen. Bart en Dennis reageerden meteen enthousiast op het idee en uiteindelijk zijn we op een constructieve manier tot een heel mooi resultaat gekomen”, aldus de hoofdredacteur van Soundz.

Magazine

De bandleden werden natuurlijk uitgebreid geïnterviewd in de nieuwe Soundz en Huige zocht zijn gitaarbouwer Peter de Smet op. Daarnaast is er voor de special ook uitgebreid gesproken met Racoon-producer Michel Schoots en tekende Eugene de Kok de popgeschiedenis van Zeeland op.

Naast een groot Racoon-katern, staat er in de nieuwe Soundz een exclusief interview met Queen-gitarist Brian May.

Daarnaast spraken de redacteuren van het magazine onder meer met de Doobie Brothers, George Harrison’s zoon, The Specials, Tony Iommi van Black Sabbath, The Beach Boys, Leon Bridges, Jimmy Vaughan, Judas Priest, Yola, Jett Rebel, Chris Jagger, Anne Soldaat, Sloper en Normaal.

In de Underground komen de eerste 3 gasten van de Soundz Podcast aan bod, namelijk Emmy Eve, Nancy Kleurenblind en de Zingende Roadie en als laatste The Dashboard Danglers.

Podcast

Dennis Huige en Maarten van Damme schoven ook aan in de SOUNDZ Podcast om te praten over de schreeuwmuziek van het begin, Racoon door de jaren heen, de gastredactie van deze SOUNDZ en natuurlijk het nieuwe album wat 1 oktober uitkomt! Een heerlijk en zeer open gesprek!

Foto: Marleen Jordans

Radio

In de eerste week van oktober is het ook Racoon week op SOUNDZ Radio, waarbij we alle regels van een radio playlist gaan overtreden en uploaden het hele Racoon repertoire in de Cloud. Naast alles muziek van de SOUNDZ magazines van afgelopen jaren, dus lekker veel Racoon.

Wat valt er nog meer te lezen in de nieuwe SOUNDZ?

Bestel hier en dan sturen we SOUNDZ magazine na 24 september zonder verzendkosten naar je toe!

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws

Remember Phil & Gary

Volgende week is de 11e editie van ‘REMEMBER PHIL & GARY’ op 3 februari in Culemborg en 4 februari  2023 in Weert; twee evenementen die

Lees meer

Bunker | The Underground

BUNKER is een moderne rockband die draait om gepassioneerde en pure muziek maken! Met invloeden van verschillende 90’s en 00’s bands zoals Oasis, Nirvana en

Lees meer