Prince

Prince: Welcome 2 America – Nooit eerder uitgebracht

Op vrijdag 30 juli verschijnt Welcome 2 America, een nooit eerder uitgebracht album van Prince. Op de deluxe editie van het album staan twaalf studiotracks en een video van het concert dat Prince in 2011 met The New Power Generation gaf tijdens zijn Welcome 2 America Tour in Los Angeles. In de aanloop naar het album is vandaag de titeltrack Welcome 2 America  uitgekomen.

“The world is fraught with misin4mation. George Orwell’s vision of the future is here. We need 2 remain steadfast in faith in the trying times ahead.”  – Prince, 2010

The Prince Estate en Legacy Recordings

The Prince Estate en Legacy Recordings, onderdeel van Sony Music Entertainment, hebben aangekondigd dat zij op vrijdag 30 juli het nooit eerder uitgebrachte album Welcome 2 America uitbrengen. “Een krachtig, creatief statement dat verslag doet van Prince’s zorgen, hoop en visie op een maatschappij in ontwikkeling en zijn vooruitziende blik op een tijdperk van politieke verdeeldheid, misinformatie en een hernieuwde strijd om raciale gerechtigheid.”

Titeltrack Welcome 2 America van Prince

De titeltrack Welcome 2 America is een monoloog van Prince over de oppervlakkigheid van social media en reality-tv en monopolies in de muziekindustrie. In de track noemt Prince Amerika ‘the land of the free / home of the slave’.

In 2010 rondde Prince de opnames voor het album Welcome 2 America af, maar bracht het album nooit uit: hij bewaarde het, naast talloze andere onuitgebrachte projecten, in zijn befaamde kluis op zijn Paisley Park landgoed. Wel ging hij op Welcome 2 America Tour door Amerika, die hij afsloot met de historische 21 Nite Stand-concertserie in The Forum in Los Angeles.

Nooit eerder uitgebracht

Het Welcome 2 America-album dat in juli verschijnt, bevat het complete, nooit eerder uitgebrachte studio-album uit 2010. Het bevat samenwerkingen met bassist Tal Wilkenfeld, drummer Chris Coleman en engineer Jason Agel. Evenals aanvullende bijdragen van New Power Generation-zangeressen Shelby J., Liv Warfield en Elisa Fiorillo en keyboard-speler Morris Hayes, die ook een aantal tracks voor Welcome 2 America produceerde.

Welcome 2 America: hele pakket

Welcome 2 America verschijnt digitaal, op cd, in diverse kleurenvarianten vinyl en in deluxe uitvoering. Deze bevat het album op zowel cd als black vinyl (inclusief download) en een nooit eerder uitgebrachte videoregistratie van Prince’s volledige concert in The Forum op 28 april 2011. Tijdens die show. Die kondigde hij destijds aan met de oproep: “Bring friends, bring Ur children, and bring foot spray, because… it’s gonna B funky!” Hij speelde onder meer een cover van Bob Dylan’s Make You Feel My Love en Roxy Music’s More Than This. Daarnaast bracht Prince tijdens het concert klassiekers als 17 Days, Controversy1999 en Purple Rain ten gehore.

Bij de in goudfolie verpakte deluxe versie van Welcome 2 America komt bovendien een 32-pagina’s tellend boekwerk en diverse Welcome 2 America Tour-memorabilia als een poster en replica’s van de setlist, ticket en backstage-pas. Het exclusieve pakket werd ontworpen door kunstenaar Mathieu Bitton en creative director Trevor Guy.

Pre-order: gouden vinyl

Via de officiële Prince Store kunnen fans bovendien vanaf nu een genummerde limited edition gouden 7” vinyl pre-orderen, met daarop naast de studioversie van de single Welcome 2 America, ook een nooit eerder uitgebrachte live versie van de song uit 2011. Prince zong deze versie destijds in een medley met Dreamer uit 2009. Daaruit blijkt hoe zijn nieuwe materiaal een verlengstuk was van zijn levenslange toewijding aan sociale gelijkheid.

Op zondag 11 april krijgt journalist Jon Wertheim in het CBS-programma 60 Minutes een preview van Welcome 2 America. En duikt hij in het verhaal achter het vooruitstrevende album dat elf jaar lag opgesloten in de kluis van Prince.

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws