Aanrader: Nederlandse tributeband Pink Floyd Project!

Pink Floyd Project

Dichterbij de echte Pink Floyd kom je niet! In een ruim 2,5 uur durende trip down to memory lane brengen de twaalf bandleden een show waaruit de diepgewortelde liefde voor de muziek van Pink Floyd spreekt. Een show voorzien van quadrafonisch zaalgeluid, fraai licht, schitterende lasers en de voor Pink Floyd iconische attributen zoals ‘Algie, the pig’ en het enorme ronde scherm als achtergrond voor de prachtige, door video-artists ontworpen visuals. Het kinderkoor in Brits schooluniform maakt de weergaloze Pink Floyd ervaring compleet.

Dertig man werken voor en achter de schermen aan de totale productie. Met deze imposante show mag Pink Floyd Project worden gerekend tot de beste Pink Floyd tributes van Europa. Daarbij werkt de band regelmatig met zangeres Durga McBroom als special guest. Durga maakte tijdens de laatste wereldtournees van Pink Floyd deel uit van de band en deelde in de daaropvolgende jaren regelmatig het podium met gitarist David Gilmour. Ook is zij te horen op The Endless River, het vijftiende en laatste album van Pink Floyd.

The Wall

The Wall verscheen in 1979 en is het magnum opus van Pink Floyd, een deels autobiografisch werkstuk geschreven door bassist/zanger Roger Waters waarin isolement en machtsmisbruik centraal staan. De bijbehorende wereldtournee deed in 1980 en 1981 slechts vier plaatsen aan: Los Angeles, New York, Londen en Dortmund.

Bron: Pink Floyd Project | Beeld: Youtube

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws