Iggy Philip Lavinia show

Philip Glass, Iggy Pop & Lavinia Meijer samen op toneel!

Lavinia Meijer

Harpiste Lavinia Meijer staat bekend om haar solo-concerten over de hele wereld, van Carnegie Hall NYC tot de Seoul Arts Center. Ze is een van de meest grensverleggende muzikanten van deze tijd en heeft zelfs al meerdere keren met Glass samengewerkt. Lavinia bewerkte o.a. zijn Metamorphosis en Etudes voor de harp en bracht in 2012 een album uit wat gebruikt werd voor de film The Hours, gecomponeerd door Philip Glass, die een Platina-status behaalde.

Iggy Pop

Iggy Pop, de legendarische Amerikaanse zanger, songwriter, producent en acteur, Grammy Award-winnaar (Lifetime Achievement Award 2020) en met zijn band The Stooges sinds 2010 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Iggy Pop wordt herkend als een van de meest dynamische artiesten aller tijden en bracht als een van de eerste zowel de punk uit de jaren ’70 als de grunge uit de jaren ’90 op het podium. Iggy Pop is een muzikaal genie die in zijn carrière al vele samenwerkingen is aangegaan met o.a. David Bowie, Josh Homme, Goran Bregovic, Alva Noto en momenteel met Sarah Lipstate en Leron Thomas.

Philip Glass

Philip Glass studeerde af aan de Universiteit van Chicago en de  school voor muziek, Juilliard. Rond 1974 begon Philip met een aantal innovatieve projecten dat een grote verzameling nieuwe muziek voortbracht voor The Philip Glass Ensemble en voor de Mabou Mines Theatre Company. Voor zijn muziek heeft hij Oscarnominaties ontvangen (Kundun, The Hours, Notes on a Scandal) en een Golden Globe (The Truman Show). Glass ontving in 2015 de US National Medal of the Arts van President Barack Obama, de 11e Glenn Gould Prize in 2016 en de 41ste Kennedy Center Honours in 2018.

De ontmoeting

Lavinia Meijer ontmoette in 2016 Iggy Pop en Philip Glass in Carnegie Hall tijdens een optreden. Naast dat Philip Glass bekend staat om zijn muziek voor opera, film, eigen composities en samenwerkingen met diverse artiesten, weet hij artiesten uit verschillende genres bij elkaar te brengen. Zo is ook deze samenwerking ontstaan tussen de drie artiesten om deze voorstelling te geven.

An Evening With Philip Glass, Iggy Pop en Lavinia Meijer is dit jaar in een select aantal concertzalen te zien in Nederland. Kaarten zijn vanaf vrijdag 24 januari 9:00 te koop via tivolivredenburg.nl.

Meer lezen over Iggy Pop? Soundz heeft de superster uitgebreid geïnterviewd en je leest alvast een deel van het interview hier!

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws