Paul Numi | The Underground

Paul Numi is een indie artist, geïnspireerd door de sounds van de 80’s. Zijn “Chimera” album werd eind April 2020 uitgegeven op het Greener Grass label. Het haalde al 170,000 plays op streaming platforms.

Paul was zeer actief in de vroege jaren 80. Met zijn band “Angry Voices” speelde hij voorprogrammas van U2, Echo & The Bunnymen, en de Belpop scene: TC Matic, The Scabs, de Kreuners, en anderen.

In Polen had hij een mediahit met “Give Children the Sun” (1999). Die song gaf hij weg aan Poolse artiesten. Die hadden een actie opgezet voor een liefdadigheidsdoel. De muziekvideo werd zwaar geplugd op Poolse TV stations. De opbrengst werd gebruikt om een hospitaalafdeling voor de behandeling van verbrande kinderen te bouwen.

Na het success van “Chimera” album, releast Paul Numi een album dat voor de herfst gepland is. “Multitudes” is daarvan de nieuwe single.

“Multitudes” heeft een stimulerende dance groove, uitlopend op een oor-strelende harmonie van drie verschillende basslijnen. De invloed van de jaren 80 is nog steeds hoorbaar als fundering van Numi’s unieke mix. De tekst bezingt de onafhankelijke denker en de Renaissance mens. Het album werd geproduced door Ronald Vanhuffel (a.o.Bløf), opgenomen in ICP in Brussel en Lunatic studios te Gent, met een band samengesteld uit België’s topmuzikanten (a.o. Eric Melaerts, Vincent Pierins, Herre Cambré). Mix: “Shelle” Dierickx (The Cure, dEUS, Urban Dance Squad).

 

 

Volg hem op zijn socials:

Facebook: https://www.facebook.com/paulnumi

Instagram: https://www.instagram.com/paul_numi/