Paul McCartney maakt carrièreswitch en schrijft eerste musical

Dit is niet de eerste keer dat Paul McCartney een andere richting inslaat. Eerder schreef hij al meerdere films, poezie, kinderboeken en natuurlijk meer dan 100 hits. De 77-jarige Beatle vond dit duidelijk nog niet genoeg en heeft nu een nieuwe uitdaging: het schrijven van zijn eerste musical.

De klassieker ‘It’s A Wonderful Life’ van Frank Capra zal door de zanger worden vertaald naar een musical. Het verhaal gaat over een man die op het punt staat om een einde aan zijn leven te maken, maar wordt uiteindelijk gered door een beschermengel. Hoewel McCartney pas vier jaar oud was toen de film uitkwam in 1946, gaat hij toch de uitdaging aan. Hij noemt het een ‘verhaal waarin we ons allemaal kunnen herkennen’.

Volgens producer Bill Kenwright staat de musical gepland voor eind 2020. Paul zal nauw samenwerken met Lee Hall, de schrijver van onder andere Billy Elliot en Rocketman. Lee Hall vindt het zelf een grote eer om samen te werken met de Beatle:

“Om het verhaal een nieuw leven op het toneel te geven is al een groot privilege, maar om het met Paul McCartney te doen is het hoogst haalbare. Pauls intellect, emotionele eerlijkheid en melodische genialiteit geven een compleet nieuwe laag aan het klassieke verhaal. Het voelt alsof er een engel op mijn schouder zit.”

Bron: BBC | Beeld: Instagram

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws