Paul McCartney komt naar Nederland!

Paul McCartney geeft op vrijdag 29 mei 2020 een concert in het Goffertpark in Nijmegen. De show is onderdeel van zijn Freshen Up tour, waarbij de wereldartiest verschillende werelddelen aandoet. De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 29 november om 10.00 uur.

Show

Na maanden van speculatie (en net bevestigd als hoofdact voor Glastonbury’s 50-jarig jubileum!), kondigt Paul McCartney vandaag een speciale eenmalige show in Nederland aan. Vier jaar geleden was de ex-Beatle voor het laatst in ons land en volgend jaar mei wordt de allereerste keer ooit dat hij Nijmegen aandoet.

Dit is wat McCartney er zelf over zegt:

“Dit is mijn eerste bezoek aan Nijmegen en ik heb er geode dingen over gehoord. Het is altijd bijzonder om op te treden in steden waar we nooit zijn geweest. Sinds de laatste keer dan we in Nederland waren, hebben we de show opgefrist en zien ernaar uit om enkele nieuwe nummers van het laatste album te spelen, naast de nummers die we altijd graag brengen”.

Vijf sterrrenrecensies

Afgelopen juli sloot de levende legende zijn meest recente deel van de tour af met een uitverkocht concert in Los Angeles. Sinds hij zijn wereldwijde Freshen Up tour begon, gaf Paul al meer dan 39 grote shows in twaalf verschillende landen. De tournee kreeg vijf sterrenrecensies van critici en fans over de hele wereld en trekt publiek van allerlei leeftijden en achtergronden. Zijn optredens tonen de ongeëvenaarde carrière van McCartney als een fenomenale songwriter en performer en bevestigen zijn universele aantrekkingskracht.

Bekende nummers

Met nummers als ‘Hey Jude’, ‘Live and Let Die’, ‘Band on the Run’ en ‘Let It Be’ is de live ervaring van Paul McCartney alles wat een muziekliefhebber wil bij een rockshow: bijna drie uur van de beste momenten uit vijftig jaar muziekgeschiedenis, tientallen liedjes uit Pauls solocarrière en natuurlijk Beatles-nummers die de soundtrack van ons leven hebben gevormd. McCartney en zijn band speelden al op talloze locaties in zowel Noord- en Zuid-Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Europa, Japan, Australië, Nieuw-Zeeland en alles daartussenin: naast het Colosseum in Rome, op het Rode Plein in Moskou, op Buckingham Palace, in het Witte Huis en in Mexico, waar ze een gratis concert gaven voor meer dan 400.000 mensen. Verder gaf de band de laatste show ooit in San Francisco’s Candlestick Park waar The Beatles ook hun allerlaatste show gaven in 1966 en een van hun optredens werd zelfs live uitgezonden in de ruimte!

 

Bron: MOJO

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws