Olivia Rodrigo | De nieuwe grootheid?

De 18-jarige Olivia Rodrigo bracht begin dit jaar haar debuut single ‘Drivers License’ uit. Na het grote succes van deze song was de vraag naar een nieuwe track groot. Met de nieuwste single ‘Deja Vu’ lost ze de verwachtingen in. Het lied stond binnen no-time in de top tien van Amerikaanse hitlijst ‘Billboard Hot 100’ en werd toegevoegd aan allerlei lijsten op streaming diensten.

Hoge verwachtingen

Persoonlijk had ik erg hoge verwachtingen van het nummer, mede omdat ‘Drivers License’ zo’n enorm succes was. Rodrigo deelde eerder al een aantal stukjes van de song op haar social media kanalen. Met specifieke teksten zoals “Another actress, I hate to think that I was just your type” geeft ze duidelijk aan dat iemand zoals Taylor Swift een groot voorbeeld is voor Rodrigo. Waar Taylor Swift gezien wordt als de pop koningin van het decennia met te ‘meisjesachtige’ liedjes, doorbreekt Olivia deze vooroordelen echter. Zo hoor je in deze song duidelijk de invloed van Nieuw Zeelandse artiest Lorde. De mix van Taylor Swift en Lorde is dan ook precies hoe ik ‘Deja Vu’ zou omschrijven.

Disney

Het nummer gaat over haar eerste relatie die zij had met tegenspeler en collega Joshua Bassett. Rodrigo en Bassett spelen een stel in de Disney serie High School Musical the Musical. Ondertussen heeft Joshua een nieuwe relatie met Disney actrice Sabrina Carpenter. De driehoeksverhouding van de collega’s is eerder in ‘Drivers License’ het onderwerp geweest en nu gaat ‘Deja Vu’ weer hierover. Veel mensen hebben daardoor al hun mening klaar liggen over Rodrigo. Zo wordt er bijvoorbeeld gezegd dat zij het nu eens los zou moeten laten. Zelf denk ik dat iedereen die rond hun achttiende levensjaar een eerste echte ‘heartbreak’ heeft meegemaakt, het niet meer dan normaal is dat dit een repeterend onderwerp van een liedje kan geworden. Muzikanten uiten hun gevoelens nou eenmaal in hun muziek, wat Olivia dus op deze manier doet. Het onderwerp maar natuurlijk ook haar talent als songschrijfster en zangeres zorgen ervoor dat Rodrigo is doorgebroken.

Met nog maar twee singles uit, lijkt Olivia Rodrigo de wereld nu al aan haar voeten te hebben en dit is pas het begin voor haar. Mijn verwachting is dan ook dat zij één van de grootste artiesten van haar tijd zal worden.

Tekst: Julia Tan

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws