Now Serving: Royal Tea Live From The Ryman | Joe Bonamassa

Vorig jaar, toen COVID de live-muziekindustrie helemaal plat legde, deed gitaarheld Joe Bonamassa iets toen nog relatief ongekends voor zijn fans – hij stelde een one-night-only show samen in het iconische Ryman Auditorium in Nashville welke live gestreamd werd voor fans over de hele wereld. Die avond werden mensen uit 44 landen over de hele wereld bijeengebracht voor een fenomenale presentatie van zijn gloednieuwe album “Royal Tea” nog voordat het uitkwam.

Het concert werd opnieuw gemixt en gemasterd voor de fysieke release van “Now Serving: Royal Tea Live From The Ryman.” Het optreden bevat 12 ongelooflijke live-tracks, met het beste van zijn nieuwste studio-release Royal Tea, Joe’s 24e nummer-1 album in de Billboard Blues-hitlijst, die werd opgenomen in de Abbey Road Studios in Londen. De show bevat ook 3 bewerkte nummers van zijn 20-jarig jubileumalbum A New Day Now.

In normale tijden biedt the Ryman doorgaans plaats aan 2.300 zitplaatsen, maar voor slechts één nacht was de menigte zo groot als een flink stadion. Het evenement verkocht meer dan 17.000 tickets, bereikte een wereldwijd publiek en bracht mensen van alle verschillende culturen samen in een tijd waarin het vaak voelde alsof de wereld uit elkaar viel. De zaal zelf werd gevuld met kartonnen uitsneden van fans, familie en vrienden.

“We speelden zo goed als we konden voor die 1700 uitsneden in de zaal”, zegt Joe. “Een fractie van een seconde ving ik een glimp op van die zaal en voelde het bijna als normaal. Totdat het lied eindigde en er een doodse stilte viel. Alleen de voetstappen van onze crew waren te horen. Dat gezegd hebbende, deze registratie is een momentopname van een concert binnen de grenzen van een enorme shift in de wereld. Een wereld die ons tijdelijk overbodig vond. Niemand weet wanneer ik ooit weer terug zal komen op dit podium voor een volle zaal maar één is zeker, ik mis het enorm.

Wat betreft de setlist voor “Now Serving: Royal Tea Live From The Ryman”, heeft Bonamassa een carrière gebouwd door risico’s te nemen en zich op onbekend terrein te begeven, en de levering in Ryman Auditorium was niets minder dan perfectie. Bonamassa schijnt helderder dan ooit en voegt altijd een nieuwe genre-buigende kleur toe aan zijn gitaarspel. Het is geen wonder dat hij vaak wordt geprezen voor het brengen van een nieuw publiek naar het Blues Rock-universum. Bonamassa heeft al een ongelooflijke catalogus van live- en studio-releases die door de jaren heen blijven evolueren en de oren van muziekrecensenten over de hele wereld aanspreken. “Now Serving: Royal Tea Live From The Ryman” biedt de broodnodige verkwikking voor fans van livemuziek en geeft hen het gevoel terug te zijn bij een liveshow. Met de audiovisuele ervaring die ze krijgen met deze release, krijgen ze stoelen op de eerste rij voor één van de beste liveacts die er is!

Beluister hier meer streaming platformen!

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws