Nieuwe single van UB40 is uit: You Don’t Call Anymore (feat. Kioko)

De nieuwe single van UB40 komt voort uit een samenwerking met Birmingham’s Kioko. ‘You Don’t Call Anymore’ is één van de samenwerkingen op hun aanstaande album Bigga Baggariddim. Een knipoog naar Baggariddim uit 1985, waarbij de heren wederom nieuwe versies van bestaande tracks uitbrengen. Net als op Baggariddim toentertijd zocht de band contact met verschillende bevriende collega’s om tracks in een nieuw jasje te steken.

Kioko

De jonge band Kioko is een begrip in de muziekscene van Birmingham. Drie jaar geleden werden ze uitgenodigd om te spelen bij de Birmingham Music Awards, waar ze One In Ten speelden als eerbetoon aan leden van UB40 in het publiek.

“We waren een stel jonge muzikanten uit Birmingham die probeerden ons te integreren in de reggaescene en je kon gewoon niet aan hun invloed ontsnappen”, zegt Kioko’s leadzanger Matt. “We hebben ons echter niet bewust op hen gemodelleerd. Het waren andere mensen die die link voor ons bleven leggen door ons te vertellen hoe we hen deden denken aan een jonge UB40. Gewoon omdat we een multiraciale band waren die reggae speelde.

Voorprogramma

“Ze deden ons echt aan onszelf denken, want toen we begonnen waren we een bende vrienden en voelden we ons een beetje vol van onszelf, net als zij”, zegt Robin Campbell lachend. “We waren zo onder de indruk van hen dat we ze een plaats in het voorprogramma aanboden tijdens onze 40th Anniversary-tour. Sindsdien hebben ze veel shows met ons gedaan.”

In de nieuwe Soundz verschijnt een uitgebreid interview met Robin Campbell van UB40. De nieuwe Soundz ligt in juli in de winkels.

 

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws