Nieuwe single van Morgendust: Easy Way Out

In het verleden speelden de leden in Soulstar, City Jam & Band of Glory en professioneel als sessiemuzikanten in het commerciële circuit. Als progressieve rockband PTS toerden drie van de vijf bandleden eind jaren ‘90 met o.a. Marillion en maakten drie albums bij SI-music. Als Morgendust brengen zij nu hun nieuwe single uit: ‘Easy Way Out’.

Inspiratiebron

Inspiratiebron voor deze track was Jonas Wergeland, de hoofdpersoon uit een boekenreeks van de Noorse schrijver Jan Kjærstad. “Na het lezen van het eerste boek zocht ik contact met hem via, het toen (eind jaren ‘90) net nieuwe medium, e-mail. We hadden een mooi gesprek over zijn boeken en plannen. In zijn trilogie (De Verleider, De Veroveraar en De Ontdekker) kijkt de hoofdpersoon terug op alle vrouwen (maar ook op muziek en kunst) die een rol, klein of groot, hebben gespeeld in zijn leven. Je stapt eigenlijk nooit makkelijk uit een relatie, uit een leven. Je neemt altijd iets mee en in ieder geval jezelf. Het vormt je,” licht tekstschrijver Marco toe.

Zo vielen in dit nummer veel van Marco’s (lees)ervaringen op hun plek. De tekst kwam een paar jaar geleden tot stand en was oorspronkelijk bedoeld als nummer voor een eerder project. Marco: ”Het mantra ‘Stop wasting time’ is een lijfspreuk geworden, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…” Iwan blies het nummer gelukkig nieuw leven in met frisse nieuwe sounds van nu, maar de compositie, structuur en intentie van deze rocksong bleef overeind.

Deel bericht op

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meer nieuws